söndag 30 juni 2024

Mera blåst


Så otroligt tråkigt med denna blåst som är just nu. Jag vill egentligen bara skrika rakt ut men det hjälper ingen. Solen har strålat en stor dela av dagen och tempen är ok men vinden tar liksom kål på allt det roliga som kan vara. Började dagen idag på Fagerudden där jag var på en behandling hos vännen. Bra start på dagen.

Här hemma har mannen börjat att täcka på sista gaveln och förberett för målning. Svåger, svägerska och 2 kusiner till mannen har varit hit på middag med torskrygg. Det blev en kort middag på 1,5 timmar då de skulle åka vidare mot Lycksele redan i kväll. 

Har hunnit en sväng till syster som idag fyller 52 år. 

lördag 29 juni 2024

Blåsigt


En lördag och ytterligare en dag med otroligt kraftiga vindar. Under förmiddagen så var det mulet med dimma så hamnen och havet var försvunnet fram till 13.00. 

Mannen åkte iväg vid 8.30 för samling på Furu där Morgan Stenberg föreläste kring sjukhuset som fanns där tidigare. Sen sightseen för besök på utvalda platser där deras familjemedlemmar bott. Sen åt de alla kusiner som deltog på deras träff på Restaurang Villan, besök hos svärmor efteråt och så samlades de här. ¨
Jag åkte till sonen vid 13 för att städa och umgås med honom, handlade på Clas Ohlson och Kvantum innan jag åkte hem och träffade alla. 

I kväll har lugnet lagt sig igen och vi har grillat även idag. Flankstek och vin blev bra. Vinden har vänt och havet har varit i uppror, riktigt häftigt att se Det slår och slår. 


fredag 28 juni 2024

Semester


Idag vid lunchtid så checkade jag ut och återkommer till jobbet 12/8. Det här är behövligt och ska bli så skönt. Det har varit en tuff vår med nytt jobb och mycket nytt att sätta sig in i, ett husbygge som dragit ut på tiden och att ev ha hantverkare på plats dagligen sen mycket fix runt bygget. Många bollar i luften och nu när det är slutbesiktigat så är det otroligt mycket jobb kvar. Även den bästa chef jag har haft har checkat ut idag efter nära 50 år i kommunens tjänst. Hoppas verkligen att hon kommer att trivas som pensionär?

En väldigt fin dag idag. Sol och 25 grader, här ute har det blåst rejält med vita gäss på havet. Jag har varit till Öjebyn för att besöka marknaden, köpte en marmelad med Havtorn som är ofantligt god. Sen till Electrolux butiken, Arnemarkskött för att köpa middagsmat. Hem till mannan som målat andra sidan av den jobbiga delen av taken mellan de 2 olika höjderna på taken. Nu är det ordnat och endast avmaskering återstår.

Grillmiddag med sonen, sen tog jag en cykeltur till soptunnan då det inte blir någon samling av sopor då det var så äckligt sist med massor av larver som blir flugor! Vidrigt!!

torsdag 27 juni 2024

Halloumigratäng X 2


Idag har jag jobbat hemifrån. Har även haft en arbetslunch här med 2 kollegor från tidigare år. Så trevligt att surra och äta i 2,5 timmar. Det blev en riktigt lång lunch. Energigivande var det. Då bjöd jag på halloumilasagne. Jordgubbar och grädde till dessert. 

Sen lite jobb och så var det dags för junta. Gjorde nämligen 2 likadana lådor i går så det skulle gå lätt för mig. Så även till middag bjöd jag på exakt samma sak som till lunchen. Snabbt var det gjort och gott var det även då. Mera surr innan de just åkt hemåt igen. 

Mannen har startat upp poolen och han har även maskerat och målat andra sidan av den väldigt låga delen av taket. Gästerna har vi knappt sett till idag då de varit hos svärmor. 

Det fina vädret har fortsatt även idag och det är så fantastiskt härligt men tyvärr lite blåst men det är varma vindar. 

onsdag 26 juni 2024

Regn


Varm dag med 20 grader men det har regnat från morgon till eftermiddag. Stan har fyllts på med mycket folk och det var några lag från Mexico idag på Coop. Kul men trångt!

Idag har jag checkat ut från kontoret med 2 dagars hemma arbete och det känns otroligt bra. När jag kom hit idag så var svärmor på fika och middag i vår stuga. Mannen var försvunnen och jag förstod att även han var där. Sen kom han och då fick han igång bredbandet så nu har vi internet även i huset. Så otroligt bra då jag behöver det till mitt jobb.

Sen har vi  fyllt poolen klart och den blev lite för överfylld då vi glömde bort det....ingen fara alls.

Siri har även idag varit hemmavid och det är ju både sorgligt och skönt att ha henne hemma. 

tisdag 25 juni 2024

29 grader


Oj vilket väder, sol och otroligt varmt även här ute då vinden kommer från norr och det är ju bra hos oss. 

Mannen har checkat ut efter lunch så nu har han äntligen semester. Jag jobbar på några dagar till. Idag har svåger och svägerska landat i Piteå och i år får de bo i Paradoret och slipper garaget (som svågern säger om vår gäststuga). Middag hos de och vi bjöds på kycklingsallad. Skönt att slippa laga mat. 

Idag har Siri inte lämnat gården efter gårdagens incident med en rivirstinn katt. Däremot är det någon som äter upp hennes hårda mat i växthuset. Imorse såg jag en liten röd katt, smal som var på vår gård, är det den som är hungrig?


måndag 24 juni 2024

Härlig dag


Idag har det varit väldigt varmt med dryga 22 redan under förmiddagen. En fin sol har det varit och nu under kvällen har det mulnat på men det är varmt ute. Många turister verkar hittat hit redan nu. Till helgen börjar Midnight Sun Tournament, alltså PSG = Piteå Summer Games. Då blir det ett folkmyller utan dess like, det är så trevligt att det händer något varje år. Jag har sedan vi sade upp lägenheten och parkeringsplatsen försökt att undvika att åka in till stan just då.

 Har ätit lunch med sonen idag och jag blev bjuden så det var lyxigt.

Har hunnit introducera en ny medarbetare och avtackat en annan som slutar inom kort. När jag kom hem så såg jag att katten inte varit hem på vår gård på hela dagen. Jag gick för att kolla hennes status och det var en annan katt som låg och vaktade ett hål under en altan hos en granne. Den katten hade säkert sitt revir där och Siri vågade sig inte fram. Jag hade svårt att få fram henne och hon vände sig om hela tiden för att kolla om vi var förföljda. Sen har hon ätit och sovit, helt slut. Nu är hon ute igen men hon lämnar inte gården. 

Har städat klart i stugan och vattnat igenom blomstren. Nu blir det en kopp tea och lite lugn och ro innan det är dags för att sova. Mannen har för övrigt jobbat hela dagen på sin första semesterdag och han ska göra samma sak i morgon också. Han är lite speciell som hamnar i detta varje år han ska vara ledig.....

söndag 23 juni 2024

Söndag


Vaknade många gånger under natten men sov totalt många timmar i alla fall. Vaknade kl 8.00. Även idag har vi arbetat och arbetat. Mannen har målat den svåra delen av vägg och underspikning mellan höga och det lägre taket. Ett svårt och kladdigt arbete, man glider på taket så han lade upp en stege som han ligger på. Jag har jobbat på i stugan, dammsugit, skåp under disken samt lådorna är gjorda. Nu återstår det att vaska och dammtorka och det ska jag göra i morgon. Har även rengjort kristallkronan och den är nu upphängd. Det blev så bra. Hunnit en sväng till stan för en massa ärenden som behövdes till huset. 

Dagens middag blev efter besök hos Märta. Vi svängde förbi BigBoy för att inta lite mat. Nu blir det en bastu för våra onda kroppar. 

Mest mulet väder idag och nu under kvällen har det kommit lite regn. Tempen har sjunkit till 16 grader och det känns ganska ruggigt ute just nu. Det har varit en fin dag totalt sett.  

lördag 22 juni 2024

Midsommardagen

 

Vaknade kring 8.00 efter en väldigt lång natt och så välbehövlig sådan med god sömn. 

Efter frukost så har vi jobbat på här hemma. Jag har skurat dusch, toalett, kök och kylskåp i stugan. På tisdag kommer svåger och svägerskan hit och det är ju kul om det är någotsånär rent i stugan. Fortsätter imorgon. Mannen har kapat lister till skafferiet och satt i hop sin nya kapsåg. Siri har varit när oss hela dagen, försvunnen en stund för att helt plötsligt dyka upp igen. 

Dagens lunch blev smörgåstårta från igår och middag blev resterande av alla rester som vi har kvar. Fisk är verkligen gott!

Blåsigt en del från havet idag då vingen vänt och det blåser rakt på. 16 grader och mestadels mulen dag har gjort att det inte varit den mysigaste dagen här ute. 

fredag 21 juni 2024

Midsommarafton

 

Idag är det midsommarafton. Vaknade vid 8.00 men hade redan kl 4.00 släppt ut Siri. Hon kom in när vi vaknade och då åt hon 1 hel burk med blötmat. 

Lunchen tillbringades med mamma o G och vi åt en midsommarlunch som avslutades med jordgubbar och grädde. Sen har vi plockat ner kartonger från loftet och det var linneskåpet så nu är det inpackat i skåpet. 

Grillmiddag med Viktor och idag slog vi till med älgfilé, oj vad den var god och mör. 

Idag har det blåst men här är det nordvästliga vindar som är väldigt bra. Alla är inte lika glada men det är ju kul om det är bra för oss någon gång. Vi valde detta år att vara hemma och ta det lugnt utan måsten. Min kropp skriker att jag ska ta det lugnt och nu har jag lyssnat och det känns bra. Det kändes som att just i år så blev det för stort sammanhang att åka i väg och umgås med 10 personer. Det är verkligen människor som jag gillar men just nu passade det inte så bra. Många tankar innan beslutet togs men nu känns det så skönt att det blev så. 

torsdag 20 juni 2024

Ledighet

En dag med mestadels mulet väder, 15 grader och så någon lokal skur i eftermiddag. Nu under kvällen är det jättefint och sol. Har jobbat med besök på enheterna och så kontorsjobb efter det. Sommarlunch med alla kollegor på Lidgatan och avtackning av 2 kollegor. Jag får byta allt eftersom och trots det tror jag att det blir bra i höst. Åkte hemåt efter 13. Väl hemma var mannen här och inväntade leveran av TV´n. Vi har köpt en 77¨ Panasonic som levereras av Elon ljud o bild här i Piteå. Kul att få en TV i huset. Tyvärr tycker jag att den hamnade lite högt men det kan vi lösa.

Har burit lite saker från stugan som vi behöver och ska ha här. Sen har jag gjort en nubbesallad till morgondagen. Idag har vi beslutat oss för att inte åka på något midsommarfirande i morgon. Jag har inte ork till att umgås med 5 par och leka och umgås. Är just nu helt slut så jag behöver ta det lugn och fira i det lilla detta år. 

Har varit på massage idag hos Lena och hon sa att jag var så spänd och stressig i kroppen så att hon var tvungen att ta av sina skor så att stressen inte skulle stanna i hennes kropp. Så det kan bli! Skönt och välbehövligt med massage i alla fall. 
 

onsdag 19 juni 2024

Arbetslunch


En mulen morgon som lovade regn senare under dagen. Regnet blev väldigt lokalt och nådde inte där jag var. Sen sprack det upp och blev soligt och fint med 20 grader.  Lunch ute hos min chef som strax går i pension. Jättemysigt och otroligt gott. Många plockisar, skratt och surr. Lunchen blev lång. Sen till Mio då en kollega skulle inhandla saker till enheten. Jag passade på att köpa en hatt och skohylla till tvättstugan. Bra blev det!

Kusin och man kom hit på middag idag. Det blev färdigköpt kyckling, lax o potatissallad med tillbehör. Kul att få träffas och de ville såklart kolla in huset. 

Mannen målar i garaget då vi har fått vårt virkeslass för uterummet. Där är även väggbrädor till skafferiet med men de ska bli vita. 

Har gjort granola och tvätt- samt diskmaskinen går varma här hemma just nu. Mycket disk och tvätt hela tiden. 

tisdag 18 juni 2024

Festspelen


Avtackning av en medarbetare som slutar strax och ett möte med vårdnadshavarna var min förmiddag. Sen har mäklaren varit hit idag och värderat huset för nu ska lånen placeras och byggnadskreditivet avvecklas. 

Har även hunnit en sväng till Wikamöbler för att hämta en fotpall som anlänt. Även Biltema fick ett besök för att mannen behövde en slang därifrån. 

Ugnen är inbränd, sofforna är impregnerade och det luktar inte gott. 2 maskiner är tvättade och mannen har själv satt fast sista listen i köket och överliggaren i tvättstugan. Nu är vi less på att jaga efter byggaren som inte svarar! Dålig stil. 

Nu under kvällen har vi kl 21.00 varit på Acusticum och Festspelen. Det var Augustifamiljen med Edda Magnarson som har hyllade Sven-Bertil Taube. En trevlig kväll med otroligt skickliga musiker!   

måndag 17 juni 2024

Planeringsdag


En planeringsdag för hela vår kommun. Funkade fint att köra en del via Teams, lite platt blir det allt men det går i brist på lokal. Jobb och träff med ny medarbetare. Sen lunch hos Karin. Gott var det. Lite kontorsjobb innan det var föreläsning. Kollegialt lärande, så bra!

Hem för att fixa lite mat. Mannen och svåger har varit till vårt förråd i Öjebyn för att hämta hit mer möbler. Jag har dammsugit väggar och tak i sovrummet i stugan, nu står vår gamla Hästens säng där. Skönt att det är gjort.

Trisco har varit här idag och fixat det sista i köket. Det tog en himla tid och det är vår byggnadsfirmas fel. Jag ogillar personer som sticker huvudet i sanden, som en struts och tror att ett problem försvinner. Vi är ganska så less på att jaga firman för att få det hela klart. Målaren är här idag och han blir klar i tvättstugan i morgon och då vore det ju tacknämligt och de kom och gjorde klart även där. 


söndag 16 juni 2024

Sköna söndag


Inte lika blåsigt som de 2 tidigare dagarna men det är vind i alla fall. Under kvällen drog regnet in och vi upptäckte att det kommer att behövs rejält med lampor i höst för det mörknar rejält nu. 

Vi var hemma efter den generösa festen vid halv 12. Somnade 1 timme senare och sen så vaknade redan 5.30 och gav Siri mat och släppte ut henne. Sen sov vi en stund till. Frulle och lite jobb. M har jobbat på ute och plockat ihop en stor hög på gården. Sen har vi fyllt vatten i poolen. Jag har packat upp ytterligare några kartonger, burit saker från stuga och hit. Dammsugit och dammtorkat då det är så mycket katthår och damm överallt. 

Syster har varit förbi och vi har kollat tapeter, kul att hon ska få göra om hemmavid. M har varit till Mogården och hälsat på svärmor. Där hänger det nu skyltar att det är svårt att få vikarier så man får gärna hälsa på lite oftare och ibland måste de välja ut arbetsuppgifter och prioritera det framför annat. Ingen kul utveckling på gång där heller!

lördag 15 juni 2024

Blåsigt


Det är otroligt blåsigt ute med vita gäss på havet. Vaknade med migrän och just nu så håller Immigran det i schack. Väldigt oroligt väder med regnskurar men mycket sol. Vi har varit och köpt en ny skjorta till mannen. Sen lite blommor till Bosses grav och så har vi hämtat upp en loungegrupp på Mio som ska användas nästa år när vi har en altan att vara på. Den var på REA så då slog jag till. 

Lunchen är intagen och vi ska strax fixa oss inför kvällens fest. Vi har vänner som ställer till med stor fest på Acusticum då båda 2 fyller 60 år. Innan dess ska vi på förfest på Fårön. Ska bli trevligt då det var länge sedan både en förfest och ett riktigt kalas. 

fredag 14 juni 2024

Jobbig natt


Gick och lade mig 23.30 men Siri var ute och Trackern hade laddat ut. Ingen skön känsla då jag kände obehag att det hänt något. Jag steg upp igen kl 24.00 och var vaken till 1.30. Trött som bara den och vaknade sen med ett ryck vid 5.30. Ingen Siri. Klädde på mig och gick för att söka henne. Var borta drygt 30 minuter och träffade även på mannen som sökte. Kom hem igen och var på toaletten när hon spatserade hem. Full i pinnar och kåda samt tovig. Inga övriga skador. Hon var väldigt hungrig. Under dagen har hon legat i stugan och sovit, När mannen var hemma på lunch så brydde hon sig inte utan sov vidare. Där låg hon till strax innan 16.00 när jag kom hem. Men efter mera mat så låg hon på mitt bröst och sov ytterligare. Hon har varit hemma resten av dagen och hon har varit jättekelig. 

Sonen har varit hit på grillmiddag och det var gott. Vi 2 i huset är verkligen 2 slagna hjältar efter den natt vi har haft. Nu lägger vi oss innan 22.00!

torsdag 13 juni 2024

Torsdag


Solen skiner och det är härliga 18 grader och knappt någon vind alls. 

Jag har i alla fall suttit inne under hela dagen då det varit terminens sista konferens. Dessutom har den innehållit 2 utbildningar. Jag har haft migrän som nu är borta tack vare tabletter. Ont i axlar gör att det kan bli så. 

Under kvällen har A & U varit förbi och kollat lite. Vi fikade och surrade. Sen har U hjälpt till att bära bort plåtarna från poolen. Sen har jag hjälpt till att få på poolskyddet. Nu är den täckt. Dock är det lite vatten i den så mest troligt är det hål någonstans? Jag vill ha en pool med balja som håller bättre men kostar betydligt mer.....

Trackern har slut ström så nu hoppas jag att Siri snart dyker upp här hemma?

onsdag 12 juni 2024

Skolavslutning


Så otroligt skönt att inte hålla något tal på någon skolavslutning. Jag har under de senaste 10 åren hållit minst 1 och de sista 7 åren hållit 2 tal på olika enheter. Det går alltid bra men det är lite spänt och pirrigt innan det är dags. Det brukar vara flera hundra personer på plats, i dagens samhälle kommer förutom vårdnadshavare även mor- och farföräldrar.

Efter jag hade firat syskonbarnet som gick ut 9:an och ätit god smörgåstårta så åkte jag hem för att jobba. Mitt kontor är mitt i smeten för allt studentfirande och det är trångt och tjockt med bilar på alla parkeringar. Avslutade dagen med ett Teamsmöte med kollegor. 

Jag har otroligt ont i min vänstra axel. Det känns som att någon sticker in en kniv och det är även en brännande känsla. Inte så skönt just nu. Har tagit det väldigt lugnt i kväll. Mannen stökar på utomhus. Han gör plats för virkeslasset som är på väg hit. Det är trä som behövs för att bygga uterummet eller jag kanske ska säga innerummet?


tisdag 11 juni 2024

Tisdag


6:e natten i huset och jag sover som en stock. Men det blir trots det korta nätter då vi jobbar länge varje kväll. Nu är äntligen alla grönsaker och frön i jorden, vänster axel värker som sjutton. Jag har bokat in mig på massage och hoppas att det blir inom närtid?

Mannen har varit till svärmor då han inte hann med det i söndags, hon var pigg som vanligt men utan minne. Inte lätt att vara 97 år. Min cykel har äntligen kommit fram då den varit långt inne i ett förråd. 

måndag 10 juni 2024

Arbetsvecka


Första morgonen i huset då vi ska till jobbet. Mannen har haft en skitnatt så han behövde sova ytterligare 45 minuter så jag steg upp och gjorde mig klar. Alla saker är hittade så det gick bra att komma sig iväg. Tidigt var jag på jobbet för samtal med medarbetare. Sen kontorsjobb, en sen och kort lunch innan jag landande hos frissan. En helt ny bekantskap för mig och en positiv sådan. Kul att få fina lockar i mitt så ofta risiga hår.

Idag har sonen varit hit på middag och han beställde redan i lördags makaroner och falukorv. Kul att träffas en stund. 

Mannen har målat klart framsidan och jag har rensat nästan klart i landet. Hann även med att gödsla sen kom L & R förbi på en kaffe. Kul med spontanbesök!

I kväll är det ganska kallt ute och det är bal på havsbadet, de har fotat sig vid havet. Oj vad de ska frysa. En vacker kväll fick de i alla fall trots att det bara är 10 grader. 

söndag 9 juni 2024

EU-val


 Idag är det val till EU parlamentet, både jag och mannen har förtidsröstat så för oss är det redan klart. Så viktigt att använda sin röst för din tystnad gör att andra otrevliga makter tar sig framåt. Demokrati har vi i Sverige tagit för given under många år men nu behöver vi verkligen värna om den mer än någonsin.

Jag har planterat lite och rensat ogräs men är tyvärr inte klar ännu. Jordgubbarna är gödslade och de har fått träull runt sig. Mannen har målat, han fick låna en ställning på Lyckovägen och det går så mycket bättre. Nu är hela framsidan rött. 

Igår tog vi emot grannarnas färska räkor från Frisk Fisk då de var borta, vi fick också köpa en låda på 3 kg. Idag har vi ätit en del av dessa på rostat bröd. Det är verkligen magiskt gott!

För en stund sedan så drog världens oväder förbi, de vindar som var under den tiden går inte ens att jämföra med dagens vindar. Oj vad det blåste en stund. Regnar gjorde det också men nu är allt över igen. Det svänger snabbt. 

8/6


Lördag och fint väder men det blåser, nu är jag så otroligt less på denna blåst. Ett väderomslag kan vara på gång men inte hur många som helst. Men det beror ju mest troligt på att havet är kallt och luften är varmt? Irriterande är det i alla fall. 

Vattnat blommorna, mannen har plockat och städat undan saker, han har även fixat lite vid vår provisoriska bro och lagt ut några plattor där. Jag har även packat upp lådor och burit saker från stugan till huset. 

Vid 17 så åkte vi till Mossen för att umgås med A&E, trevligt som vanligt med god mat och mycket surrande. Vid 22 så körde jag hem oss igen. 

fredag 7 juni 2024

Fredag


Nu är det helg igen! Vi har varit lediga denna klämdag.

Natten har varit jättebra, jag har sovit hela tiden och med en katt runt omkring mig. Även mannen har haft en bra natt. Frukost och idag hade vi alla ingredienser här i huset. Skönt! 

En fin dag, 18 grader men det har blåst på rejält så det har gått vitt på havet. Jag har varit till stan och gjort lite ärenden. Snabbt hem igen direkt när jag var klar. Mannen har flyttat torkvindan och börjat byta linor på den. Just då kom våra goda grannar hit med 2 flaskor champagne, ost, oliver, korv, kex och marmelad på havtorn. Vilken överraskning det blev och så trevligt initiativ! Det blev en inställd middag med sonen och då han var så sen så verkar han bli lättad över det. 

Nu är vi nyätna med grillad filé med tillbehör. Vi har även burit över lite mer saker till huset från stugan. En varm Irishcoffe smakar bra då vi är ganska frusna av all blåst som varit idag. 

torsdag 6 juni 2024

Nationaldag


Jag har sovit ok men inte mer. Katten Siri har sovit en stor del vid mig inatt, sen har hon även hunnit upp ett par gånger, testat fönstret men återkommit till sängen. Mannen har haft restlesslegs några gånger under natten så han har haft det oroligt. Skönt att vi har varit lediga idag. 

Mannen bjöd på frukost och det gjorde att han fick gå till stugan för att göra mackor. Vi hade inte startat kyl och frys men nu är all tejp borta och de är torkade och kalla. 

Flaggan i topp denna blåsiga dag, det har blåst på rejält hela dagen. 16 grader men under eftermiddagen så kom det ett rejält regn. Nu är allting fint igen!
Vi har varit i stan på Dollarstore, ÖB, Clas Ohlson, Hemtex, HM o Apoteket. Vi avslutade på Kvantum med lite mat för kvällen. Hämtade sen bilen hos sonen. Vi hade tur att se F21 när de flög över med 2 JAS 39 Gripen precis när vi passerade, det är så mäktigt!

Vi har idag burit och burit och packat in och packat in. Konstig känsla att inte behöva packa ner något utan vi bär bara iväg det till nästa ställe.

Vi har stekt på hällen med fläkten igång då det blev entrecote och regnet gjorde att vi valde inomhusmat idag. Det gick bra men nog osar det en del tycker jag. Blir säkert bra när vi vant oss. Vi har även fortsatt att plocka och bära över saker nu under kvällen. 

onsdag 5 juni 2024

Inflyttning


Idag så var snickarna förbi före 7.00 och hämtade saker vilket gjorde att jag vaknade då. Mannen var redan vaken och på väg till jobbet. Lite fix och annat innan jag åkte mot stan för att göra en massa ärenden. Mötte upp mannen där för att äta lunch och kolla på inredning till skafferiet. Jag har inhandlat en hel del praktiska saker till huset. 

Gräsklipparen Bosse har dagen till ära börjat att jobba för denna sommar. Just nu är det ju en liten gräsmatta att klippa men förhoppningsvis så ska det bli mer innan sommaren är över?

I natt sover vi på plats för första natten då vi konkat över sängarna till huset. Blir spännande. Jag har sytt upp gardiner och bäddat sängen. Sen har vi burit över en hel del annat till huset. 

Under kvällen har vi varit på Restaurang Tage då sonen lyxade till sig och bjöd oss på middag. Tages 3 goda stod på vår meny och det var riktigt gott idag! Sonen fick dåligt i magen vilket gjorde att vi tog en taxi hem hit.

Nu har vi flyttat kattlådan och klösträden så hoppas vi att natten ska bli lugn?


tisdag 4 juni 2024

IKEA igen!


Oj vad jag är trött att åka till Haparanda. Är så otroligt less på att åka till IKEA, jag trodde aldrig att jag skulle säga det. Mamma följde med även denna gång och vi gjorde samma sak som sist. Vi började med att återlämna del av det vi köpt tidigare som inte blev bra. Sen shoppa andra saker som passar bättre. Kändes otroligt bra när vi var hemma igen. 

Jag hade gjort en beställning på systemet så jag hämtade upp mannen och han hjälpte till att bära hem kartongerna till bilen, skönt att det är gjort innan morgondagen då det är betydligt fler människor som ska handla alkohol. 

När jag väl var hemma så jobbade jag en timme då jag ringde till personer som jag anställer till hösten. Kul att få napp på en gång. Känns jättebra!
Vi har ätit Caesarsallad idag och det var sådär då det blev lite sås men trots allt var det en ok middag. 

Nu under kvällen har jag packat in skor, fixat i garderober, klätt om sänggaveln, lagt in vin i kylen och lite annat. Mannen har förberett Bosse vår robot som strax ska börja jobba och klippa under sommaren. Idag har det varit en snickare som justerat skåp i köket, han har även satt listen runt köksön. Vi skulle behöva en genomgång med VVS för att lära oss pannan och golvvärmen men tyvärr får vi inga svar på våra frågor. 

måndag 3 juni 2024

Semester


Jag har semester 1 vecka och det är så behövligt! Idag har jag packat bilen full med skräp och varit till Bredviksberget. Sen till Mio, Leffes blommor för inköp av pelargonior, Electrolux Home, Rör Centrum, Coop och Kvantum. Jag har även hjälpt snickaren att bära in en skiva till tvättstugan och bjudit på jordgubbar och glass. Sen har jag planterat lite i några krukor. 

Dagens väder var magiskt i morse med sol och värme, en väldigt kort regnskur kom och så en till och nu under kvällen är det regn. Faktiskt ett behövligt sådant då det är mycket frömjöl och väldigt torrt i markerna. 

Nu under kvällen har vi fixat lite med inredning i badrumsskåp samt jag har testat att hänga upp gardiner i sovrummet. Varje längd är 270 cm bred och 300 cm lång. Otroligt tunga då det är 2 lager tyg för att de är mörkläggande. Jobbigt att hålla i. Nu har jag mätt lite så jag ska lägga upp dem innan jag hänger dem så slipper jag jobba 2 gånger. Behöver hållhjälp när det är dags på grund av tyngden. 

söndag 2 juni 2024

Vi njuter


Oj vilken värme vi har, idag har det knappt varit någon vind och det har varit 25 grader. Magiskt skönt!
Vi jobbar på. Mannen har inrett klädkammaren, monterat inredning i garderober och det blir så bra. Jag har packat upp lite i lådor, bär saker från stugan in i huset och det känns som att jag förstör stugan då det byts ut saker till sånt jag inte gillar lika mycket. I-lands problem! 

Jag har tittat till bina, planterat pumpor och frön till sommarblommor som bina ska ha. Sen har jag planterat en del i krukor och tagit upp det jag krattade ihop för väldigt länge sedan. Nu är det skönt att man kan köra det utför kanten vid tomten då det ändå ska fyllas ut mer där. 

Mamma o G har varit förbi och vi åt jordgubbar och grädde. Mamma rensade lite i en låda, jag kan lova att ogräset frodas. 

lördag 1 juni 2024

Första sommardagen


Nu har vi 90 dagar sommar framför oss. Idag har det varit en magisk dag. Strålande sol och nästan ingen vind med en temperatur på 25 grader. Oj vad vi njutit, inte av solen då vi jobbat på men av värmen som varit. 

Vi har jobbat på i huset. Jag har tömt kartonger och packat upp i skåp i köket. Mannen har monterat lampor, monterat hyllplan i köket samt monterat handdukshängare och pappershållare i badrum och toalett. Syster med familj har varit förbi och fikat. Vi satt ute och njöt av det sköna vädret. 

Sonen har varit hit med pizza så vi slapp laga middag idag. Så lyxigt. Vi har jobbat på efter middagen fram till 22.30. Jag avslutade med att vattna alla blommor som var väldigt torra. Jag måste jobba vidare med att få ner plantor i jorden någon dag.