lördag 30 december 2017

2017

Brukar ju summera året som varit och oftast tycker jag att det varit ett bra år men så säger jag inte alls detta skit år!! Vädermässigt helt kass sommar, jobbigt att stressa hela tiden. Funderar verkligen vad som är värt något i livet om de val man gör. Viktigt att måna om nära och kära.




Januari: Donald Trump svärs in som president, helt otroligt att denna figur kommit sig så långt! Mamma fyller 69 år och vi var på SPA på Kust. En mild januari och jag började på rektorsprogrammet som pågår under 3 år!!  Vi köper en ny fantastisk skön säng.



Februari: Svärmor fyller 90 år och vi firar henne i Luleå. Mild månad för att vara februari. Fick en inbjudan till bröllop.Sonen får ett nytt jobb på You Call men först utbildning under några månader.


Mars: Förkylningsmånad och jag är hemma från jobbet. Solen återvänder till oss och det är behövligt efter en mörk tid.



April: Påsk och den firar vi i stugan som vanligt och då flyttar vi även dit för säsongen. Mysigt att inte göra något alls!! Har jobbat så otroligt mycket så vila behövs för mig. Ett terrordåd i Stockholm där en man kör lastbil mitt på en gågata. Otrevligt när sånt kommer så nära inpå oss. Brukar ju vara något som man läser om i andra delar av världen.



Maj: Började med en kall månad med många dagar med snö! Allmänt dåligt väder och sommar känslan vill inte alls infinna sig. Mannen fyller 55 år. Det byggs många nya hus ovanför oss i skogen. Jag åker till Umeå på utbildning.



Juni: Tenta som jag missar med 1 poäng gör om den i slutet av augusti. Operation för sonen, vi sitter på akuten i Piteå o i Sunderbyn och sen lämnar vi honom då gallblåsan tas bort. Examen gånger 2. Sen hämtning av sonen som inte alls mår bra men som inte heller vill vara kvar på lasarettet. Jättekallt ute, sommarvärmen vill inte alls infinna sig. Midsommar firar vi på Fårön och sover i stan. Festspelen i Piteå och vi är på konsert. Vi målar stugan mörkgrå ser ut som svart.



Juli: Semester men ingen värme! Tjorv inom vår vägförening då inte folk vet varför man sitter i en styrelse, Jag fyller 52 år. Fåröfesten med tema Vilda västern. Någon utflykt runt Piteå för att underhålla svärmor som inte tar sig för så mycket alls. PDOL och vi åt skaldjur och sov i stan. Tjoho vilket liv tur att det inte är så ofta. Lite värme i slutet av månaden. Jag fick hjärtklappning och besöker läkare för ett ultraljud på hjärtat. Kroppen säger ifrån efter en hektisk vår. Vi går till havsbadet och lyssnar på Per Gessle tillsammans med 8000 andra. Möhippa för bruden en lördag som var solig och fin.



Augusti: Stora Nolia i Umeå med mamma o G. Vi köper en vedeldad bastu och mannen fixar så fint runt poolen. Ett fantastiskt bröllop med personer som verkligen bjöd till. Soligt och vackert en fin dag att minnas. Skolan börjar om . Vi säljer bilar och söker efter en ny. Jag har omtenta. Är på 50 årsfest på Fagerudden.



September: Allt regnande denna sommar har gjort att jag plockat rejält med svamp. Vi köper en passat i Skellefteå och är där på en matmarknad. Sonen fyller 26 år och vi firar väldigt lite då det är hans önskan. Svärmor åker till Småland. Morfar fyller 96 år! Jag åker till Umeå på utbildning. Vi har bastuinvigning med goda vänner. Tema Spanien, trevlig kväll med paella. Börjar Yoga utbildning.



Oktober: Det ofattbara händer, vår vän D råkar ut för en olycka och avlider. Nära att vi mist ytterligare en vän. Vi åker till Stockholm och ser The Book of Mormon men även på konsert med The Rolling Stones. I slutet av månaden åker jag till Soverato i Italien för att genomföra ett EU projekt som vi fått pengar till.



November: En riktigt ung månad med begravning i en fullsatt kyrka. Sista Great Gig med vänner, mat en dag och sen bara besök en dag. Advent kommer trots att jag har det jobbigt och det lättar och ljusnar eftersom jag älskar att pynta. Skolan är klar! Inflyttning och invigning gjord. Mycket slut för många personer. Bor i stugan fram till början av november.


December: Försöker verkligen ta det lugnt men det är svårt när man har så mycket att göra. Myser i adventstiden. Lilla julen med son och svärmor. Träffar lilla Hugo och det är kul att se hur en ny människa utvecklas. Sover i stugan på juldagen då det är disco under oss. Funkade bra men det är inte kul att behöva lämna sitt hem. Nyår firas hemma i vår lägga med A & U.


Inga kommentarer: