söndag 30 december 2018

2018


2018 och jag ska försöka mig på en summering:

Januari: Otroligt snörik vinter, man ser knappt Märtas stuga eftersom snön ligger högt upp mot taket. Gångar har skottats och alla lediga helger så tillbringar mannen dessa med att skotta snö.
Mamma fuller 70 år och vi uppvaktar henne med en present långt fram i tiden, i september ska vi till Luleå, hotell och show,.



Februari: Vintermånad med OS och Sverige tar många medaljer. Vi äter en fantastisk Nobelmiddag och umgås med vänner. Vinprovning här med våra vänner brudparet och deras värdpar. En trevlig kväll.




Mars: Sportlov och otroligt mycket att göra på jobbet. Vi åker med A & U till Florida under 17 dagar. Så otroligt skönt och så mycket vi hann med under dessa dagar. Åkte runt i drygt en vecka och sen i Miami i hyrt hus under sista veckan. Kul och många minnen som finna kvar. Ödlan besökte vår altan många gånger och då fick man ta en kvast och sopa ner den i kanalen.







April: Kom hem till ett påskfirande i början av månaden, Flyttade till stugan och vi var som sorkar som gick omkring i gångar. Snöandet fortsätter och vi är verkligen insnöade. Valborg hos oss i stugan med kompisar. En riktig förkylningsmånad för mig. Åker till Vännäsby för bröllop mellan Lena o Erik.


Maj: Hips vips så har all snö försvunnit. Det blev rejält varmt så det tinade snabbt i slutet. Har varit till Umeå för några dagars studerande.Mitten av maj har vi riktig sommarvärme och jag njuter. Mannen fyller 56 år.





Juni: Skolavslutning och arbetsbördan minskar rejält, oj vad jag har haft mycket att göra. Lite kyligare i mitten av månaden, otroligt varmt i södra delen av landet. Mannen renoverar vår inglasning. Det drar ut på tiden och vi lever med en presenning som utsikt. Midsommar skulle vara hos oss men pga bygget så tar vi med mat och drar till Fårön. Tur att vi har snälla vänner. Fotbolls VM drar igång och hela Sverige lider av fotbollsfeber.


Juli: Semester, sommar och sol. Så otroligt skönt. Jättefin sommar och jag njuter. Vi åker till Stockholm ett par dagar och det är 32 grader varmt. På gränsen, inte så behagligt i en lägenhet. Vi umgås, äter gott och myser. Bilresa hem under natten och det gick bra. Jag fyller 53 år och vi har våffelkalas i stugan för morfar och mina morbröder.  Varma sommarkvällar som gör det svårt att gå och lägga sig. Fåröfesten med temat som för året var länder. Vi representerade Mexico.



Augusti: Skolstart och jobb igen. Sonen börjar en utbildning till Digital strateg under 1,5 år. Nolia mässan är i stan och jag är där ofta. Lägenheten har en gammal klasskompis hyrt. Skaldjur med stuggrannarna.




September: Sonen firar 27 i slutet av månaden. Morfar fyllde 97 år!! Vi åkte till Luleå för att se Björn Skifs show, äta och sova. Jag hann med ytterligare en sväng då jag var på rektorsprogrammet.


Oktober: Jobb, jobb och jobb. Svårt att hinna med då jag har så otroligt mycket att göra. Min blogg har inte skrivits mycket i under året. En otroligt fin höst med lite regn. Piteå tar SM Guld och det är våra fotbollsdamer som står för bragden. Härligt!


November: Vi jobbar på att få rätt att vistas i vår lägenhet utan ljud från restaurangen under oss. Det betyder att vi tillbringat några helger i stugan då det inte går att sova hemma!! Sista helgen så var juntan till Stockholm. Vilken helg vi hade! Mamma Mia, Carolas julkonsert på Steninge slott, Escape stories och trevligt umgänge. Mysigt att få umgås och bo hos U-K. En helg som gett energi. Jag går på Yin Yoga och det är så bra för avslappningen.






December: Advent och jag kan ju bara älska denna del av året. Mysigt som bara den av alla ljus och allt pynt. Konsert med Bo Kaspers i Luleå och det var fantastiskt bra. Julfest med jobbet och då var vi på 2 kök och lyssnade på konsert med studenter. Några julkonserter hanns också med. Vår gran på Rådhustorget utses till Sveriges vackraste. En liten ny familjemedlem föddes den 21/12.  Jul hos oss med mamma o G samt M. Stughelg sista helgen i månaden och nyår firas på Fårön.








Ett år går fort och jag förstår precis vad som äldre personer säger att det går fortare o fortare varje år. 2018 har varit ett bra år, inga större dippar och inga större toppar, ett år som man inte kommer att minnas för något speciellt.

Inga kommentarer: