tisdag 8 september 2015

Piteå igen!

Piteå får högst betyg igen

Ja vi i Piteå har ytterligare en gång blivit vald till Sveriges skolkommun i Lärarnas riksförbunds ranking. De tidigare priserna har ju Lärarförbundet delat ut men nu har även det andra lärarfacket kommit fram till samma sak. Nu blir det tårta till personalen och glass till barnen. Härligt och välkommet!

Sen har vi en sak som inte är lika kul att skriv om: Flyktingkrisen i Europa. Fy säger jag, vad folk lider och har det tufft. Nu måste vi alla hjälpas åt. Blir så förbannad när jag hör att det finns länder som inte anser att det här är deras sak. Vi i Europa lever i rika länder och vi måste hjälpas åt. Tänk om det var mitt land som drabbades av något och jag var tvungen att fly. Då hoppas jag verkligen att andra länder skulle ställa upp och ta emot mig och min familj.
När jag tänker tanken att ens fundera på att betala pengar för att sätta mig med massor med andra i en rank båt så får jag hurven. Tänk vad dessa människor lämnar om man väljer att sätta hela sin familj i en båt som man inte vet om den kommer att komma fram överhuvudtaget!!


Inga kommentarer: