torsdag 13 oktober 2016

Nobelpriset i litteratur

”Mr Tambourine Man” (1965)
”Yes, to dance beneath the diamond sky with one hand waving free/Silhouetted by the sea, circled by the circus sands/With all memory and fate driven deep beneath the waves/Let me forget about today until tomorrow”
Det finns en anledning till att det här är en av Dylans allra mest kända och älskade låtar. Känn på bilderna som framkallas av de här raderna.

Bob Dylan får årets Nobelpris i litteratur, lite märkligt kan tyckas men det är ju även kul att akademien kan tänka om och tänka nytt. Böcker är på tillbaka gång och många lyssnar på böcker idag stället för att läsa en pappersbok. Dylan ska ju lyssnas på och inte läsas.

Feber även denna dag så jag är gode så less just nu! Men skam den som ger sig. I morgon ska jag i alla fall till frissan för jag har skjutit på det eftersom jag har varit så sjuk. Sen drar vi till Umeå för hotellvistelse, IKEA och lite annat smått och gott! Lördag ska vi äta middag hemma hos C o S och det blir så kul att träffas igen, det var ju i juni sist när vi var i Göteborg.

Inga kommentarer: