fredag 31 augusti 2012

Sista sommardagen!

I morgon skriver vi 1:a september och det är officiellt höst!! Usch då men inget att göra åt. Såg just på nyheterna att i juni hade det regnat mer än vanligt här medan i juli så hade nederbörden varit mindre än vanligt. Det förstår jag eftersom början av sommaren kändes väldigt regnig. Tyvärr har det även vari så den här veckan och nu öser regnet ner. Mannen är på surströmming med sina arbetskamrater. Jag har varit på uppvaktning av en 47-åring. Där fick jag även håret färgat av den yngsta dottern i familjen som går sista året på frisörlinjen. Hemma igen i stugan med kolsvart skog och ett virvlande mörkt hav utanför. Fönstren nerkletade av regnet som smattrar mot taket. Blev ett riktigt väderinslag men detta regnande gör mig nedstämd.

torsdag 30 augusti 2012

1906

Gjorde en liten lyxgrej så här mitt i veckan. Mannen jobbar kväll så jag tog med sonen ut på middag på 1906 där vi åt oxfilé med Idahopotatis. Riktigt gott och trevligt hade vi. Vännen L som jobbade kom förbi och surrade en stund. Har skurat ut kylskåpet i lägenheten inför kommande hemflytt om någon vecka. Eftersom den är nästintill tom nu när sonen bor själv där är det ett smart drag att göra det när det är så lite att tömma. Har haft fadderverksamhet i skolan idag. De som går i ettan är fadderbarn till mina åk 4:or. Det är så roligt att se hur dessa små ser upp till de äldre barnen. Vi hade inga speciella aktiviteter utan det var fri lek utomhus. Oj vad roligt de hade!

onsdag 29 augusti 2012

Massage

Jag har äntligen nyttjat mitt presentkort som vi fick av ledningen på min skola i fjol. Jag har då och då glömt bort att jag hade ett presentkort men så äntligen fick jag tid så nu har jag varit på massage i 25 minuter. Helt otroligt skönt för min onda kropp. Det brukar göra ont för mig att få massage men i dag var det bara skönt. Tjejen tycker dock att jag är väldigt stel och ond från bröstryggen och uppåt. Hon undrade om jag har kolla om jag har Fibromyalgi. Tanken har ju slagit mig men jag har aldrig kolla upp saken. Jag vet egentligen inte vad det skulle göra för nytta att veta det för jag har ju lika ont i alla fall...... Tillbaka till jobbet idag och det är roligt att jobba, helst efter att ha varit hemma och sett film efter film. Är gode så less på att göra ingenting.

tisdag 28 augusti 2012

Höst

Man vågar knappt säga det men nu är det höst, här kommer 3 belägg: -, +6 grader. Uppehåll men grått. Känner att det kryper i kroppen och jag vill bara flytta hem till lägenheten. Trist att sitta instängd här när jag inte vill gå utanför stugknuten. Vet att jag kommer att känna annorlunda om det blir bättre väder. -, de har satt upp plogkäppar efter vägkanterna! -, de har börjat att sälja höstblommor, ljung och annat som hör hösten till!

måndag 27 augusti 2012

Mage

Är fortfarande inte ok i magen och jag har varit hemma från jobbet idag. Känns inget vidare men vad ska man göra när jag inte alls mår bra. Har varit till apoteket för att föra om de har lite tips. Eftersom jag håller på att plocka bort allt laktos för att kolla om det är det som spökar så tycker de på apoteket att jag ska avvakta någon dag innan jag köper tabletter. Idag har det spöregnat och jag menar spöregnat. Det har tidvis dånat här i stugan och ute blev det aldrig ljust idag. Känna som en riktig höstdag, trist!!

söndag 26 augusti 2012

Kräftor

Kräftskiva med förhinder för mig. När magen sätter stopp så finns det inget att göra åt. Det här betyder att ett helt paket med kräftor var kvar efter gårdagen så jag gjorde kräftsoppa som här så himmelskt gott!
Idag hade Sensia ett bra erbjudande eftersom de byter namn från Step In. Jag åkte in till stan och ställde mig i en kö med massor med folk. Efter 20 minuter då kön knappt hade rört sig framåt lämnade jag stället och åkte till deras huvudanläggning. Där var det ca 20 personer före mig så det tog 1 timme i kö så hade jag mitt träningskort i näven. Ska börja att träna på gymmet inne i stan eftersom vi flyttar hem inom några veckor.
Ikväll blir det junta med mina gamla klasskompisar. Det är Åsas tur och det känns både roligt och lyxigt att få åka iväg och äta middag. Mannen spikar gips i taket men är strax klar och då är det dags för väggskivorna, senare under veckan kan snickarna komma hit och montera dörrar.

lördag 25 augusti 2012

Sol och blåst!

Härliga lördag med egentid som har gått åt till tvätt, dammsugning, lunch, renbädda och städa sovrummet samt om en stund kräftskiva! Jag gillar att förfoga över min tid och det är nog därför som jag njuter av att göra bara det jag känner för och vill göra just idag.
Fick Pandurokatalogen häromdagen och nu när jag har tagit mig en titt så beställde jag lite julkort. Eftersom jag inte har gått någon kurs i scrappbooking så har jag ju under några år klippt och klistrat ihop julkorten men det är ganska så mödosamt. Så nu under några år har jag köpt färdiga paket med mallar så blir det lite lättare för mig. Gillar ju pyssel men har för lite materiel för att hålla på mycket.

fredag 24 augusti 2012

Tjoho det är helg!

Trots att jag älskar mitt jobb kan jag tycka att det är skönt att vara ledig i 2 dagar. Sonen har varit hit och vi slog till med plankstek idag. Det var minsann länge sedan sist. Vi äter det ganska ofta under vintern. Sonen gillar det här skarpt så det är en hans favvo rätter. Ska sova länge i morgon och sen ska vi på släktkräftskiva. Ska bli så gott och roligt att träffa mina morbröder och min mamma! :) Veckan med eleverna har varit så bra och de har verkligen ansträngt sig för att vara duktiga och passa in i mellanstadiet. Dagarna är längre och kraven lite högra än när de gick i trean. De är stolta och känner sig så stora som klarar av att gå i 4:an.

torsdag 23 augusti 2012

Halv 8 hos mig!

Sitter och kollar in programmet där personer från samma ort bjuder varandra på middag. Jag skulle gärna delta i ett sådant program. De spelade in i Piteå förra året så här har de redan varit. Jag gillar ju att laga mat så det vore en kul utmaning. Kanske får jag bjuda hem någon på temat. Jag vet en del tonårstjejer som kör den här varianten hemma hos varandra. Sonen har varit hit på middag och idag blev det pizza på grillen. Så himla gott det blir, jag gillar pizzastenen skarpt. Det är bra med 50-årsdagar för då kommer det så fina presenter in i hemmet! ;) Har suttit under 3 kvällar och tittat på Dallas. Det var 19 år sedan sist och jag kunde inte motstå att kolla in J.R och de andra. Kan väl inte säga att det är speciellt bra men Dallas var ju i alla fall den första "såpan" som sändes. Hela Sverige satt ju bänkad framför TV´n när det sändes!

onsdag 22 augusti 2012

Syns man så finns man!

Är glad att så många läsare hittat hit till min blogg! Internet är igång och jag är glad igen. Tur att jag har en händig man, inte bara med att bygga garage men även med det tekniska. Jag och eleverna är igång och det känns så stimulerande och roligt. Verkar blir ett roligt läsår. Idag drog åskan in över mig när jag precis hade kommit hit ur. Eftersom jag är åskrädd så fick jag ta mig i kragen och reda ut situationen. Efter ca 30 minuter så var det hela över och när M kom ut så sken solen igen! Snabbt över och det kändes bra. Nu är det fantastiskt vackert ute över havet så jag bjuder på några bilder från skådespelet.

tisdag 21 augusti 2012

Datastrul!!

Inget internet i stugan och jag rasar. Tänk att man kan känna sig så beroende av detta ting? Jag jobbar ju en hel del hemifrån via datorn men just nu går det inte. Jag är iritterad och mannen sliter sitt hår för att avhjälpa problemet, stackars M! Felmeddelandet är att ip-adresserna krockar, men med vad då vi har ju endast en dator där... 2 dagar med nya elever och det känns jättebra, lite surrigt då och då eftersom de glömmer att räcka upp handen. Vi har lite invänjningsperiod nu....kommer att bli så bra.

söndag 19 augusti 2012

Söndag!

En lugn dag med vindar och 16 grader, solen har visat sig nästan hela dagen. Tyvärr är värmen bort och det känns som höst i luften. Ingen att göra åt för trots allt visar almanackan 19 augusti och då går sommaren absolut mot sitt slut. Det kan ju fortfarande förekomma många fina dagar men kvällarna är ju mörka och det är rått ute. Har lyssnat på det sista sommarprogrammet och dagens värd var Henrik Dorsin som hade ett underhållande program. Vilken kille, dessutom spelade han och en orkester alla låtarna live i studion! Det här är också en avstamp mot hösten när sommarprogrammen är slut, sista Allsång på Skansen var i tisdags..... Har bakat blåbärsbullar idag och jag ser verkligen fram emot att snart få smaska i mig dem.

lördag 18 augusti 2012

Åska

Ytterligare en varm och solig morgon med temperaturer mot 25 grader. Grannens lilla tjej har 5-års kalas och ett gäng småtjejer har varit ner och badat i havet. Strax efter lunch drog så ett åskoväder in och det håller fortfarande på. Usch vad jag inte gillar åskan. Sitter och hör mannens hammarslag från garaget och undrar just och jag ska be honom komma in och hålla mig sällskap. Åskan far i alla fall ut över havet och jag undrar just om den kommer att fara med högsommarvärmen? I kväll är det juntafest på Fagerudden, det blir surströmming och lekar vad jag vet just nu i alla fall. Ska bli skoj att träffas, skratta och surra en hel kväll!

fredag 17 augusti 2012

Fredag

En arbetsvecka till ända och det har gått lätt och jag känner mig färdig inför måndag och skolstart med mina nya elever. Ska bli spännande och roligt att träffa alla elever. Några av dem finns på fritids så jag har pratat lite kort med dessa. Kunde åka hem till lunch idag och gjorde några ärenden i stan samt åt lunch med sonen. Sen har jag njutit av det fantastiska vädret som har fortsatt även idag. Högsommar i dagarna 5 är inget som vi har varit vara med den här sommaren. Jag har verkligen kunnat njuta av en del av den den här veckan, igår gick jag ner till havet och strosade omkring i vattnet. Fortfarande känns det lite för kallt för att bada så jag får nog inse att det blev en sommar utan havsbad för min del. Mannen jobbar till 23.15 och svärföräldrarna är på kräftskiva så jag sitter ensam och kollar in några romantiska komedier. Inte helt fel sak att göra en fredagskväll.

torsdag 16 augusti 2012

Lunch

Kon på i morse att jag skulle bjuda hem en del av mina arbetskamrater. Fritids kan ju tyvärr inte följa då de hade barn på plats idag. Skulle ha kommit på det igår när hela skolan hade planeringsdag, men men... Åkte och köpte hamburgare, bröd, dressing, sallad, tomater och lök såklart. Jag grillade och sen åt vi. Det har varit en fantastisk dag varm 24,5 och sol dessutom ingen vind. Det här betyder att vi helt sonika bar ner vårt bord och stolar ner mot havssidan. Där satt vi och pratade och pratade i 1½ timme. Lita kaffe och en Piggelin mer är så behövs inte. EN jättefin dag som jag ska ta med mig in i vinter när det är kallt och trist! Sitter just nu och tittar ut över ett helt fantstiskt hav som går i färgerna från turkost till rosa.

onsdag 15 augusti 2012

Tredje arbetsdagen!

Gemensam samling av all personal i skolan. Många saker som ska tas upp och diskuteras inför varje nytt läsår. Känner mig ganska så klar inför måndagen när eleverna kommer. Det mesta är redan fixat och det känns så bra med en ny klass. Solen fortsätter att lysa på oss och idag var det hela 24,5 grader och sol, svaga vindar. Alltså helt fantastiskt och jag kan önska att det fortsätter ett par dagar till, det är vi värda efter den sommar som har varit.

tisdag 14 augusti 2012

Sol och sommarvärme!

Så skönt att vakna upp till en strålande vacker morgon med ett helt stilla hav och en molnfri himmel. Så fantastiskt det var i morse. Jag har varit på utbildning inom "Barn med behov", det handlade om hjälpmedel för de elever som behöver en extra skjuts för att lära sig läsa och skriva. Helt ok dag i alla fall! Slutade strax efter 12 och då for jag ut hit och har tillbringat dagen i solen med en bok i handen. Har jobbat lite också men jag har haft en helt fantastisk dag. Imorgon är det gemensamma aktiviteter hela dagen.... brukar kännas som långa dagar men det är ju nödvändigt för samarbetet att träffas och prata igenom en del riktlinjer på jobbet.

måndag 13 augusti 2012

Arbetsdag!

Vaknade strax efter det att jag hade somnat kändes det som. Hade det inte helt lätt med att somna i går kväll. Eftersom jag är trött i huvudet så lär jag ju vara lättvaggad i kväll. Trevligt att träffa alla kollegor och få prata av sig och ta tag i det här nya läsåret. Nya elever som kommer på måndag känns jätteroligt och spännande! Åt lunch med kollega på Thai Garden och det var gott som vanligt. Har varit till morfar och fått en hel del hallon som han hade plockat till mig! Han är så omtänksam och go som ringer och ber mig hämta hallon. Mannen jobbar till 19 och sen ska han till stan och jobba vidare med firman så jag ska ta min bok och kura ihop i solstolen. Det har varit ett fantastiskt väder idag 23,5 grader, strålande sol och ett helt vinstilla hav! Typisk att man börjar att jobba en sådan dag!

söndag 12 augusti 2012

Sommar!!

En riktigt fin sommardag och det känns perfekt att avsluta detta sommarlov på det sättet. Det har varit soligt 23 grader och svaga vindar, helt fantastiskt! Har varit duktig idag och tagit tag i en del saker, har klippt gräset, tvättat 2 bilar och tvättmaskinen har gått varm idag. Härligt att få saker gjorda. Mannen började att jobba 14.45, svärmor o svärfar är på middag ett par stugor bort och grannarna har åkt härifrån och jag njuter av att vara alldeles ensam! För en liten stund sedan kom 6 stycken segelbåtar tillbaka från sin seglats och det var så otroligt vackert när de kryssade här ute. I morgon är det jobb som gäller men vi har först 2 dagar med egna aktiviteter innan vi har gemensam planeringsdag på onsdag.

lördag 11 augusti 2012

Mässa

Mannen och jag har varit tillsammans på Nolia och det beror främst på att vi behöver saker till garaget. Vi har köpt handfat, skåp, spegel och tvättställsblandare till det. Bra köp för 3500:-. Sen blev det ju lite korv, bröd samt malaxlimpa eftersom att jag hade med mig min man. God lunch intogs på 2 kök och vi fick sitta tillsammans med utställarna eftersom det var så fullt där just då. Har köpt färska kräftor samt räkor så i kväll kör vi på sakdjursplatå här hemma. Gott så det förlår!

fredag 10 augusti 2012

Sista semesterdagen

Måste bara visa denna häftiga larv som fanns i Kosta. Som färdig skulle den bli en fjäril som den på bilden. Mannens 2 kusiner kan väldigt mycket om insekter och framförallt fjärilar så det fanns såklart en uppspänd fjäril inne i huset!
Jaha då har den kommit den sista semesterdagen för den här sommaren. Sommaren som aldrig blev av eller vad man nu ska kalla den. Vi har haft soligt men kallt, den är endast solen som har värmt och när den har gått i moln så har det känts kyligt. Inga varma kvällar och det är nog det jag har saknat mest. Hela maj regnade bort, det är månaden när jag brukar njuta av ljuset men eftersom det var så mulet i år så har jag inte upplevt dessa ljusa sommarkvällar som jag älskar. Har hunnit med 2 semestertripper, en efter midsommar till Stockholm samt en till Småland förra veckan. Roligt med en släktträff har verkligen träffat många trevliga nya bekantskaper. Har varit en sväng till Luleå med svägerskan som har åkt hem till Stockholm. Hon skulle hem för att fira sin man som fyller 59 år i dag, grattis till dig L-A!

torsdag 9 augusti 2012

Flaggan i topp

Idag firar vi söta svärfar som fyller hela 85 år! Jag och min svägerska tog de två 85 åringarna till Luleå så att ingen skulle hinna fira honom. Ve och fasa om en snäll vän skulle titta förbi och fika. För att detta hemska inte skulle hända så kidnappade vi honom kl 10 i morse. Vi började på Norrbottens museum är vi kollade in de fina utställningarna som fanns där. Min absoluta favorit var den som handlade om hemslöjd, så himla fina saker det fanns där! :) sedan kördes vi 200 meter och hamnade i kyrkan i Luleå. det är en domkyrka, ganska så stor och jag hade varit där när jag tog min lärarexamen för 11 år sedan. En fin oh ljus kyrka där de skulle ha en begravningsgudstjänst så kistan stod framme och vi gick runt lite och kollade in. Körde vidare till Kulturens Hus. Där åt vi lunch och sen hade de fyra jättefina utställningar på Luleå konsthall. Helt fantastiska bilder och konstverka har vi fått se. Hemma i Piteå igen kl 14.30 och återsamling med skumpa och goda krustader kl 18. Sen gick vi till Järnspisen för middag med 3 rätter kl 19. Sonen har skjutsat ut alla till stugan men för att inte behöva köra 2 vändor så sover jag i stan i natt! En bra dag helt enkelt...

onsdag 8 augusti 2012

Onsdag

E
n dag med en del kyla, nordliga kraftiga vindar samt 13 grader under förmiddagen gjorde att jag passade på att måla ytterdörren ytterligare ett varv. Nu är jag inne på varv två och det tar sig trots att den behöver minst ytterligare ett varv med vitt. Man ser verkligen stor skillnad när dörren är stäng eftersom den har gått från blått till vitt. Det blev så ljust i det hörnet av hallen. Åt lunch med sonen på Nodo. Bakade bullar när jag kom tillbaka hit ut. Mannen jobbar på i garaget och svägerskan förbereder inför morgondagen när min svärfar fyller 85 år. Vi kommer att kidnappa honom för en utflykt till Luleå eftersom han inte vill bli firad på sin födelsedag.

tisdag 7 augusti 2012

Nolia del 2

Inte mycket blev det... jag köpte 6 böcker för totalt 200:-. 5 av dess var stora fina vackea kokböcker. Sådana som jag älskar som är så snygga så att de får stå framme på en tavellist i köket! Så himla billigt kändes som att jag gjorde ett jätteklipp! :) På Noliamässan som jag har älskat sen jag var lite så upptäckte jag idag att det knappt finns något som jag behöver eller vill köpa. Skönt och en smula tråkigt för jag kände mig så vuxen och tråkig som inte gillade någonting i demonstrationstältet.... Visst finns det saker vi behöver som ett handfat med kommod, spegel till det, duchblandare, toalettstol samt en luftvärmepump. Känns dock som att det här är saker som mannen måste vara med och bestämma om tillsammans med mig! Det får vi helt enkelt ta på lördag.

Nolia

Idag blir det mässa för att kolla in. Jag är en som gärna går dit några gånger och den första gången brukar jag bara kolla in om det är något jag ska köpa.

måndag 6 augusti 2012

Klipp

Har tvättat ett antal maskiner för att försöka tömma tvättkorgen. Det härliga vädret har gjort att det har gått bra att torka utomhus. Har hämtat svägerskan på Kallax och nu träffas vi för femte gången på två månader. Vi körde småvägar hem eftersom det var sån bilkö efter E4. Har hälsat på morfar varit med sonen och hunnit till frissan för en välbehövlig klippning. Nu planerar vi svärfars födelsedag där vi har ett litet problem eftersom det är Nolia mässan i Piteå och de flesta restauranger har en buffé då. Vi vill äta förrätt varmrätt och efterrätt som var och en får välja själv vad den vill äta....kan det vara så svårt!!

söndag 5 augusti 2012

Hemma!

297 mil sedan i osdagskväll är avverkade. Körde i onsdags kl 16 ner till Gävle. Övernattning på hotell och torsdag morgon körde vi vidare mot Småland. Hann besöka Orrefors och Boda Glasbruk innan vi körde till Växjö. Kollad lite i stan innan vi checkade in. Där var det Karl-Oscar dagar (typ festival och även RIX FM festival var där). Lånade cyklar av hotellet och åt middag på en trevlig restaurang som heter 4 kök. Vi åt i den restaurangen som heter "Fine dining". Riktigt gott med ett gott rött vin till. En störtskur kom medan vi åt men som tur var så hann det sluta innan vi cyklade hemåt i den sommarvarma, mörka natten.
Fredag körde vi mot Kosta och vi stannade till på Strömbergsshyttan innan vi kollade in den för oss nya Outleten i Kosta. Lunch på Glashotellet och besök i glasshopparna. En kul sak var att i Kosta just den dagen var det en träff för MG-bilar. Jäklar vilka häftiga bilar vi fick se, både nyare men de flesta var antika och utlandsregistrerade. Svägerskan och svåger samt några kusiner till mannen anlände under eftermiddagen så vi åkte på en nostalgitripp i samhället. Grillade korv tillsammans och satt och pratade.
Lördag, vi sov länge så sen hade vi ärenden i Växjö inför kusinträffen. Shoppade det sista och sen åkte vi för att hjälpa till med att förbereda. Vi var tillsammans med svägerska ansvarade för fördrin och tilltugg. Sen åt alla tillsammans och surrade gamla och nya minnen. Åkte därifrån för att hinna få lite sömn innan det bär av hemåt igen.
Söndag, steg upp 6.20. Åt en snabb frukost och lämnade Växjö kl 7.00 Hemma igen 20,00 och allting har slutit på bra men jag är trött i kroppen. Ska bli skönt att sova i min egen säng i natt.

onsdag 1 augusti 2012

På väg...

Mannen ska på kusinträff i Kosta i Småland. Vi ska äta middag och sen åker vi mot sydligare breddgrader. Vi tar bilen den här gången så vi har några timmar framför oss i bilen. Har varit och lånat några ljudböcker som vi kan lyssna på. Hinner med en liten minisemster eftersom vi får torsdag och fredag för oss själva. Ska såklart besöka glasbruken och den outlet som finns i Kosta. På lördag är det dags för mannen att träffa sin släkt och söndag packar vi ihop igen för hemfärd. Mannen ska nämligen jobba igen på måndag.