söndag 7 februari 2010


Så igår hände det då plötsligt, jag och mannen for till Jokkmokksmarknad med vänner. Vi måste ju vara de 4 sista på denna planet som aldrig har besökt marknaden. Riktigt kallt när vi kom fram -23 men vi var klädda för kylan så det gick bra. Många fina hemslöjds ting som fanns till försäljning, nästan inget krims krams och det känns genast mer genuint då. Vi har ju vår egen kyrkmarknad i juni men den har genom åren tagit in stånd med tjafs som man absolut kan klara sig utan.
Vi var in i samernas hus och kollade in de riktigt fina sakerna. Inköp av tennarmband, sulor, björnkött, varm vinbärsglögg och finska tjocka korvar. That´s it! Vi var ju inte där för shoppingen precis. När vi åkte hemåt igen så växlade temperaturen mycket från -20 på det kallaste stället till -3 på det varmaste.
Vi stannade till i Kåbdalis och åt middag, en väldigt god hamburgertallrik som de gör på renkött. Vi var också med på 2 låtar av After skin innan vi pallrade oss hemåt.
Nu har jag också besökt den 405 i ordningen av Jokkmokks vintermarknad, riktigt kul faktiskt! Ord som jag tänkte på under dagen, kåta, Attje, raid, kolt, tofs, härbre, silver, skinn, annorlunda exotiskt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig heller varit dit och har faktiskt ingen större lust. Det är väl ungefär som Kyrkmarknaden i Öjebyn, lite mer sameslöjd och kallare. T

Anonym sa...

Jag har inte heller varit på Jokkmokks marknad

//Ulla-K

Vissla sa...

Jag har heller inte tänkt att jag måste åka dit men det var bättre än förväntat. Trevliga människor och en skön stämning, jag rekommenderar er att åka dit vid tillfälle. Men ta på varma kläder/ Helena