fredag 20 september 2024

+9

Vaknade upp till 9 grader och mulet under morgonen. Vilken temperaturskillnad om än den här temperaturen är mer normal för årstiden. Under kvällen blev det sol och det var fantastiskt vackert. Nu är det endast 7 grader, snart är frosten även hos oss. 

Grillmiddag med oxfilé, entrecote, hasselbackspotatis, Karl-Johan svamp och grönsaker. Gjorde även vitlöksbröd till det hela. Sen har vi även spelat lite kort och idag vann sonen stort och jag kom sist av oss alla. 

Nu blir det lite Bäst i test, helt galet! Tala om leklustiga vuxna.

Månen lyser så fint även idag. 

 

torsdag 19 september 2024

+23 grader


Vilken dag, magiskt väder! Det känns som en riktig sommardag. Vindarna som varit idag har blåst varmt.

Konferens för mig fram till lunch. Teamsmöte under eftermiddagen sen lite bokläsning. Jag har ikväll varit och plockat in de sista kantarellerna. Några var torra och tråkiga men de flesta var helt ok. 

Mannen är på Restaurang Villan tillsammans med kollegor för att fira en 60 åring. Kul med god mat och bra sällskap. 

Lite städning för mig och jag har även gjort Granola för det var helt slut. 

onsdag 18 september 2024

Lillördag


Lillfredag= tisdag, Lillördag=onsdag, lillsöndag=torsdag, fredag, lördag, söndag sen är det bara måndag kvar av en vecka och det kan vara en riktig skitdag. Detta sas i morse på radio. Kul tanke men för mig som gillar mitt jobb så gör det inget att gå till jobbet. 

Månen lyser så fint och ett stort fartyg har precis lämnat hamnen med hjälp av 2 bogserbåtar. Tyvärr blev det för mörkt ute så det gick inte att fota. Synd då det hade blivit en magisk bild med månen ovanför. 

Mannen bär brädor och plank då han flyttar högarna då det kommer en grävare i morgon som ska ta ner marken lite. Det här är ett måste då altanen och bron i annat fall kommer för högt och vi får fel avrinning på tomten. 

tisdag 17 september 2024

Fullmåne


I natt blir det fullmåne och den är riktigt magisk. Även denna månad är det en supermåne då den är nära jorden. Jag är verkligen mångalen då jag kan sitta och kolla på månen hur länge som helst. 

Det har varit mestadels mulet idag men varmt även idag. Under eftermiddagen så kom dock solen fram. Nu under kvällen har mannen burit om virkeshögar. Jag har plockat bort, klippt av och packat dahliaknölar. Det finns många och vi får se hur många som överlever ytterligare en vinter?


måndag 16 september 2024

Måndag igen!


Full rulle redan från morgonen då det var sjukdom hos medarbetarna. Det löste sig bra då det var frånvaro av barn också. Utvecklingsgrupp och det var ett otroligt bra möte, många kloka och kreativa personer. 

Efter dagens jobb och lite inköp så åkte jag hem för att förbereda inför APT. En macka och så mot stan igen. Sen satt jag utanför Yogastudion och hade möte via Teams. När det var klart så kunde jag fokusera på Yoga. Hemma igen innan 20.00 och då hade det mörknat rejält. Mannen var ute och mätta inför kommande bygge av altan och bro på framsidan. Det blir en låg pjäs då marken runt omkring är högre. 




Nu lite slappande i soffan för att varva ner efter denna dag. Månen är fin även idag men tyvärr är det moln som den steg upp i efter en stund. Totalt en fin dag med första frosten på golfbanan, här har det varit +5 i natt och drygt 14 under dagen. Men frosten är på gång, en otroligt vacker sol i morse. 

söndag 15 september 2024

Vilken härlig dag!


Vaknade redan kl 6.30 då hjärnan gick i gång och jag kunde inte somna om. Mannen vaknade 1 timme efteråt. Siri var redan ute sedan lång tid tillbaka. Hon har kommit och gått hela dagen och vi har varit ute och jobbat. Det har varit en magisk dag med sol och ett halt lugnt hav. Dock var det endast 9 grader i morse men betydligt mer under dagen. 

Jag har tvättat sängkläder och annat. Sen har jag rensat en del lådor så nu har flera banankartonger försvunnit. Har varit till Kappa och kastat en hel del kartonger, sen till Bosse grav där vi bytt till höstplantering. Har varit med massor av sopor till containern så nu går det att komma ut och in i garaget, så skönt!

Mannen har skottat och jämnat ut marken där altanen ska bli. Det är tungt då det är stenhård jord att flytta med en massa stenar. Bra jobbat!
Nu under kvällen har vi varit till Mogården men svärmor hade kräkts natten till idag så hon var på sitt rum och vi valde att inte gå in till henne. Efteråt åkte vi till mamma där vi fikade och surrade en stund. 

Väl hemma så var Siri en bra bit bort i skogen. Vi traskade dit till en otroligt vacker månuppgång med en orange måne. Siri är nu hemma och det känns bra då det är väldigt mörkt nu under kvällarna. 

lördag 14 september 2024

Lördag


Steg upp kl 6.00 och gav Siri mat, då hade hon trampat runt i ca 1 timme. Kattskrället. Sen när hon gick ut kunde jag somna om till halv 8, så skönt. 

Har fixat lite inför kvällens middag med grannarna. Kul att vi hinner träffas innan de åker till Spanien fram till december. 

Mannen har krattat och skottat för att förbereda inför altaner och bro. Sen har han hunnit med att fixa lite dörrar som tar på i karmar och det ger ju skador på sikt. 

En skön dag utan vind men tyvärr har dagen börjat och slutat molnigt, det var lite sol mitt på dagen och då var det rejält varmt. 

fredag 13 september 2024

Luleå


En dag full av möten. Började på kontoret för att åka till mina gamla områden i Bergsviken. Där var det utbildning. Sen lunch och Teamsmöte här hemifrån. Samtal och så åkte jag till Luleå. Hade tid på Hermelinen kl 15.30. 15.24 så gick jag ut därifrån och läkaren kommer att skicka en remiss till Lisa & Lisa. De ska göra en tandskena till mig. Blir bra!

Handlade på Coop och tankade bilen innan jag åkte hemåt. Mannen lagade middagen som var plankstek. Sonen kom hit och åt med oss. Sen dessert och så lite Hollywood och idag vann mannen stort då han fick väldigt många jokrar. 

Nu blir det lite Bäst i test innan jag kommer att somna som en stock. Har haft en utmattande vecka mentalt. 

Fredag 13:e och det var en dålig dag för mannen för väldigt länge sedan, då krockade han rejält. Idag var det dags för syskonbarnets flickvän som krockat då hon fick punka på bilen. Det hela slutade med en volt och en kraschad bil. Som tur var så blev hon inte allvarligt skadad men mörbultad. Fredag 13:e är ingen bra dag helt enkelt. 

torsdag 12 september 2024

Torsdag


Ingen konferens då chefen är borta. Vi har därför hunnit med att jobba i teamet och det var ju bra och nyttigt. 

Det har stormat som attan under hela natten och hela dagen. Tyvärr säger jag för det är inte trevligt. 

Tog ledigt några timmar idag på eftermiddagen då jag har varit och hjälpt till att fixa lite hos sonen. Det gick fint och nu är det fint även där. Här hemma har jag vädrat och bytt garderob från sommar till vinter. Hittar dock inte mina vintertröjor och det var exakt samma i fjol. Än har vi inte fått ordning i våra förråd men det kommer tillslut. 

Torsdag och mannen jobbar sent, vi åt en form av korv stroganoff med svartkål och den var väldigt god, dessutom var det spagetti till i stället för ris. 

Var och kollade lite på Hemnet idag och nu är mormor och morfars hus till salu igen. Det var ett väldigt välhållet hus när de sålde det om än det var gammalt redan då,  men tyvärr har det förfallit rejält med åren. Så kan det vara när husen är billiga. 

onsdag 11 september 2024

Lill lördag


Blåsten fortsätter men idag blev det sol efter en regnig kväll igår. Det är i alla fall helt annan känsla nu på vädret och hösten är här.

11 september en dag då det hänt mycket tråkiga saker. Anna Lindh blev knivskuren på NK och avled och så har ju 911 i USA format om mycket. När tvillingtornen på Manhattan och Pentagon gick plan som störtade in i husen. Sen efter det ändrades hela världens flygplatser. Vilka säkerhets arrangemang vi har idag, helt galen men tydligen hela nödvändigt. 

Har varit på massage idag i Hortlax. Nu under kvällen har jag tagit en liten promenad och plockat lite kantareller. Nu är det snart slut för denna säsong. 

Sitter och tittar på Grand Design och nu visar de ytterligare ett helt galet hus. Jag fattar ingenting då jag vet vår frustration i vårt bygge och det är ett vanligt hus. Här bygger de på sluttande tomter och det är helt tokigt att man ens gör det. Otroligt fint när det är klart men det blir oftast mycket mer kostsamt än de trodde från början. 


tisdag 10 september 2024

Från sommar till höst


Oj vad snabbt vädret svänger. Idag har det varit 19 grader men det blåser otroligt mycket, sen har regnet kommit så nu regnar det på snedden. Det här är inte mysigt!! Hela natten har det blåst mycket så det har dånat utanför huset. 

Jag har ätit lunch med sonen och så har jag tagit en eftermiddag med hemmajobb. Försöker läsa en bok som jag hållit på med en stund. Men det går framåt och får jag vara i lugn o ro så funkar det bra. 

Idag skulle min fina morfar fyllt 103 år. Jag har varit på graven och satt några rosor där. Kollade även på vår grav och nu är det dags att plantera lite nytt där. 

Har ikväll bakat en paj då det kommer kollegor på fika under veckan. Blir bra. 

måndag 9 september 2024

Plogpinnar


Hyfsat varmt även idag med 20 grader i stan men det har blåst, solen skiner. I södra delarna har det varit en tropisk natt då temperaturen inte gått under 20 grader under hela natten. Det är ovanligt i september. 

För mig har det varit en typisk måndag med många saker att ta reda på. Allt har gått bra. Dagen avslutades på habiliteringen efter det åkte jag hemåt. Idag har de satt upp plogkäpparna efter Havsbadsvägen, huga!

Nu när det är måndag så har jag varit på yinyoga och idag var det verkligen magiskt. Otroligt avslappnande och skönt. Jag höll på att somna flera gånger. 

Mannen har kapat ribbor till gavelspetsen. 

söndag 8 september 2024

Jobb, jobb och jobb



Solen stålar fortfarande men värmen är inte alls som de senast dagarna. 18 grader och det blåser så att det går vitt på havet. Men vi njuter av solen i alla fall.

Jag har tagit reda på chili, torkat och fryst en del. Sen har jag kokat äppelmos. Vi har verkligen tråkiga äpplen som heter Silva men som tur var så jag har plockat lite på en av enheterna. Blir gott att ha till jul

Mannen har spettat upp stenar från fyllnadsmassorna, sen har han mätt ribbor till gavelspetsen och nu i kväll har han klippt det gräs som inte robotklipparen kommer åt just nu. Jag har varit och plockat kantareller och idag hittade jag en hel del. Mannen har även varit till Mogården och svärmor är pigg och glad. 

Siri har varit på utflykt nu i kväll men i dag kom hon hem självmant. Det nya klösträdet blev bra och när hon nu lärt sig att komma upp ovanpå kylen och frysen så är hon så nöjd. 

lördag 7 september 2024

Lördag


Värmen fortsätter och det är verkligen magiskt utomhus, folk badar i havet och njuter av sommaren

Började dagen med att åka upp till klubbstugan och städa efter gårdagen, mannen hjälpte till sen stannade han kvar för de hade styrelsemöte. 

Idag har jag gjort chutney, fryst ner paprika samt klippt av en hel del blommor och kastat dem. Siri har varit hemma mesta dels idag men nu under kvällen så har hon såklart dragit iväg. Vi har fått in henne så nu är allting lugnt. 

Mannen har målat klart 3 sidor så nu är det gavelspets kvar och nu måste det snart hända något annat för detta med måla har tagit 3 månader för oss. Fy fy fy säger jag. 

Idag blev det fullt hus, syster med barnen samt mamma & G kom samtidigt. Skönt att kunna sitta ute och fika. Middag här hemma blev med sonen och vi åt de rester som var kvar från gårdagen. Det var gott även idag och det är så mycket kvar ännu. 


fredag 6 september 2024

Varmt


Magisk dag även idag. Helt fantastiskt med sol och värme. Nu njuter alla av detta sköna som gjorde att vi fick sommar ytterligare några dagar. 

Åkte mot stan efter lunch för att fixa lite inför festen. Det har varit höstfest (mitt i sommarvärmen) med ett tema som var grön. Vi blev 28 personer som var i tennisbanestugan. Maten inköptes från Restaurang Villan och det var fantastiskt gott! Alla mätta och glada efter mat, kaffe och kaka. Sen några tävlingar och lekar. Jag lämnade vid 20.30 och åkte då hem. Mycket mat blev det över så jag har packat så att det blev lite matlådor. Nu blir det Doobidoo och att slappa lite då mina axlar värker. 

Mannen och sonen har grillat här hemma och det verkar varit lyckat. 

torsdag 5 september 2024

+26 grader


Vilken sommarvärme vi har nu! Galet skönt, soligt och 26 grader idag när jag åkte från jobbet. Här ute var det 23 grader, ingen vind. Middag idag blev lövbiffsgryta och den intogs på altanen vid garaget. Det händer inte så ofta i september att man kan äta middag utomhus. Magiskt var det. 

Sen har vi fått våra fyllnadsmassor utlagda av Mats. Vi hade 5 lass och behöver ytterligare 4 st för att få det klart. Men vi är på gång och det är så bra. 

Jag har plockat lingon och idag blev det 2 kg. Det gick snabbt och plockades på gården. Sen rensning utomhus och det är ju fiffigt. Mannen har målat fram och gavelsidan av ribbornas övre del. Nu är framsidan helt klar! Så skönt!

onsdag 4 september 2024

Arbetssam semesterdag


Vaknade kl 6.00 som vanligt och kollade med enheterna om det var lugnt inför dagen. Frulle och mannen åkte till jobbet. Det har varit en jättefin dag med 19 grader och sol, men det har blåst. Det har varit 31 grader i södra delen och det är varmaste uppmätta temperaturen på 45 år!

Jag åkte med soporna sen hem igen för att packa all återvinning och åkte till Klubbgärdet med dem. Där var det ganska fullt och luktade skunk, jag undrar om någon kastat äpplen som ruttnade i en container? Sen åkte jag och köpt färg, vår 9:e burk för i sommar á 3600:-. Det är dyrt med färg men nu var det sista hinken för i år. Sen har jag städat huset och tvättat några maskiner. Polly har städat golvet så fint. Lunch och så gick jag ut och målade ribbor som mannen spikat fast på väggen. Hann hela framsidan och nästan hela gaveln så högt jag nådde. Sen pausade jag då färgen i den gamla hinken tog slut. 

Mannen som varit på hälsoundersökning kom hem och vi åkte till Wika för att hämta en skåp som vi beställde innan midsommar. Tyvärr är den skev så jag måste ringa i morgon och höra vad vi ska göra. 

Nu under kvällen har jag fortsatt att måla så nu har jag gått igenom hela huset runt omkring. Mannen spikar fast de sista ribborna som han når att spika. 

tisdag 3 september 2024

Dimma


En väldigt grå och dimmig morgon som sen gick över till sol och 17 grader så det blev en fin dag tillslut. 

Siri mötte mig här hemma och det är ju alltid trevligt. Hon har varit väldigt busig och idag har hon hoppat upp på överskåp på kylen och då är hon högt upp. Oj vad hon var nöjd. 

Jag har varit på besök i en helt ny skola och kollat in den. Kul att vår kommun äntligen satsar på nya byggnader då många är väldigt slitna. 

Har kokat tomatmarmelad med vanilj. Det ska visst vara gott tillsammans med ost. Sen blev det en rejäl laddning med köttfärsbiffar. 

Mannen har varit till sonen och hjälpt till att sätta upp gardinstängerna eftersom han fått fläktar inmonterade för att få ut radon från huset. Gamla hus är ju många gånger byggda av blåbetong och det är ju så i detta fall. Vi märkte detta tydligt för 11 år sedan när vi renoverade lägenheten. 

måndag 2 september 2024

Yinyoga


En fin dag som varit varm och solig. 19 grader är inte dåligt för september.

Jag har haft en kontorsdag med några medarbetare på besök en stund sen ett långt möte under eftermiddagen. 

Siri har varit borta i 13 timmar idag och gått 4 km. Hon är verkligen på språng denna period. Nu är hon i alla fall hemma igen och hon var rejält hungrig. 

Mannen har repat det lilla släpet för det ska besiktigas i morgon. Nu håller jag tummarna att det går igenom?

Jag har varit på Yinyoga och jag går samma introduktion igen, 7 gånger. Tyvärr ska Vivvi lägga ner sin studio och det känns både trist och sorgligt. Hon är duktig men det sliter att jobba så ofta. Har idag fått ett tråkigt besked då en före detta granne har gått bort i alldeles för ung ålder. Wiveca hade alltid ett gott ord att säga till alla. Tråkigt är det när denna hemska cancer tar ännu ett liv. 


söndag 1 september 2024

September

 

Nu finns det ingen återvändning för nu är första höstmånaden här. Detta kommer varje år och det är bara att förbereda sig.

Mannen har spikat mera ribb idag så nu har vi inga fler att spika fast. Han har kapat lite fler som ska målas. 

Jag har gjort äppelpaj, Chili Con Carne samt förvällt en massa paprikor som nu är i frysen. Nu under kvällen har jag varit på massage och det var så skönt. Mannen har varit till Mogården sen har han badat bastu. 

Regnet har kommit och gått under dagen. Vilket gjort att M har jobbat ute, inne, ute, inne!