torsdag 23 maj 2019

Geiranger, Trollstigen till Trondheim

Vi besökte i alla fall domkyrkan i Oslo, slottet där det var vaktavlösning åt lite på Hard Rock Café, kändes som ett säkert kort. 










Vi fortsatte vår resa i strålande sol. Resan till Geiranger tog ett antal timmar, resan gick över fjället och den vägen hade öppnat för säsongen för 1 vecka sedan. Vilken tur för oss och vilka vyer vi har fått se på denna resa.



















Vi stannade till för lunch och bensträckare men så åkte vi vidare på Trollstigen. Kan lova att det är stupt och vackert. Häftigt att se! Jag har dock åkt bil men vi har även mött mcåkare samt cyklister.
De hade det tufft då vissa vatten just nu kommer ut över vägen.






Vi anlände till Trondheim på kvällen. Hade bokat ett Scandic som var fint och ganska nytt men Norge Norge fy vad dyrt, 2500 kr för en natt!
Nidaros Domen var målet för resan och vi besökte denna fantastiska katedral. Imponerad ännu en gång av en kyrka.






Sen åkte vi vidare mot Åre där det spöregnade så det var liksom ingen idé att åka upp på Skutan eftersom vi inte hade sett något. Lunch där och så beslutade vi oss för att åka hem igen. Så resan norrut gick bra och vi landade i Piteå under kvällen. Härlig semester men otroligt skönt att vara hemma igen.

Inga kommentarer: