fredag 27 juni 2014

Jönköping

Lämnade Köpenhamn i morse efter frulle för att bege oss till Sverige igen. Vi åkte till Helsingör för att köpa lite öl. Sen tog vi färjan över till Helsingborg, det tog ca 20 minuter och trots en kraftig vind så kändes det inte alls. Sen bilade vi vidare till Bjärehalvön där vi stannande till i Höganäs där vi besökte ett antal outlets. Orrefors/Kosta, Iittala och Höganäs keramik samt 157 som hade kläder. Lite inköp hos Orrefors och Iittala.
Sen vidare mot Mölle för lunch, oj vilket fantastiskt mysigt och fint hotell vi besökte, Hotell Kullaberg!. God lunch och fint men då kom regnet. Mätta körde vi vidare mot Ullared och då sken solen igen! Lite shopping för ca 600:-, shit vad folk shoppade. Inte allt var billigt men det fanns vissa saker som var prisvärda, dock var det mycket folk! Inte alls min stail som inte gillar folksamlingar. Men det var kul att se och uppleva, vi var här 1986 och då var det ett litet pörte på en parkering.
Regnet mötte oss på vägen och det var rejält, riktigt rejält. Vännens son är i Bråvalla och där har åskan slagit ner på de unga festivalbeökarna, riktigt otäckt! Vi åkte vidare mot Jönköping och landade här 18.30. Hotell Victoria, centralt och mysigt men hemmakänsla. Kvällsmat ingick i priset. Vi sitter just nu i morgonrockar och myser med vin. I morgon åker vi mot Stockholm igen.







Inga kommentarer: