torsdag 19 juli 2012

Stadstur!

Åkte in till Piteå för att fixa lite ärenden, hamnade i lägenheten och jag röjde undan en hel del där. Varför ställer man saker på en diskbänk men inte stoppar in det i maskinen? Det är en fråga som jag ofta ställer mig när det gäller sonen. Gör man det på en gång så blir det ju aldrig några högar av disk.... Att dessutom i den här värmen lägga gamla Max påsar och annat typ Risifrutti i en papperskorg i sitt rum är ju rent äckligt. Det börjar nämligen att lukta matos och sopor! Rensade som sagt undan och plockade ut ganska så mycket sopor. Sen gick jag på REA men det blev billigt värre för jag hittade inget som jag behövde. Åkte sen till Sinnenas Ateljé där jag inhandlade en smides spalje. Riktigt fin till min ranka som jag köpte på växtmarknaden. Solen skiner lite lätt idag men de visar sämre väder så nu är det bara att njuta av det sista.

3 kommentarer:

Mestmamma sa...

Oj, oj, oj.... det är precis som min snart 7-åring - lämnar och släpper allt där han står :-)

Hade faktist hoppats att det skulle bli bättre med åren men .... :-)

Tids nog så kommer väl det också.

Ärligt så ställer faktist Zack undan sin tallrik på diskbänken och ibland sköljer av den men att stoppa in i diskmaskinen går inte för vi har ju ingen.

/Lisa

Vissla sa...

Lisa, ta tag i Zack redan nu och ställ krav. Vi har ju som sagt endast ett barn och har inte gjort det. Många gånger går det ju snabbare att göra saker själv och då ber man inte om hjälp, men i slutändan så får man jobba dubbelt även när de är vuxna.
//Helena

Mestmamma sa...

Jag tjatar och tjatar men att bädda sin säng själv och hjälpa till att ta ut soporna går rätt bra. Han får 12:- i veckopeng om det görs utan tjat och gnat :-)

Man tycker att de ska komma ihåg att man tjatat en miljon gånger att jackan inte slängs på golvet eller på kistan men det är väl bara att tjata en miljon gånger igen ..... till slut kanske han hänger upp den. Ibland brukar jag slänga ut kläderna i trappen när jag tröttnar :-)

/Lisa