tisdag 31 juli 2012

???

Har försökt att ta mig in på bloggen tidigare idag men det har funnit ett meddelande att www.namnet.blogspot.com är spärrad!! Är det någon som har varit med om liknande. Vem har spärrat den och varför?? Förstår ingenting... En väldans blåsig dag här ute till havs och fortfarande trots att klockan har passerat 19 så är det vit gäss på havet. Tog tag i penseln idag och målade det sista fönstret samt dörren. Insidan ska gå från blå till vit och det betyder i alla fall minst 3 varv, gjorde det första idag så nu är den en michmarch av blå/vit. Jättefult men det ska bli bättre tillslut.

måndag 30 juli 2012

2 veckor

Vardag igen och nu går det minsann snabbt. Mannen jobbar ju sin tredje vecka nu och jag har två ynka veckor kvar innan det är dags för mig! Det blir två veckor med lite målande, en tur till Småland för en kusinträff, Noliamässan, show samt firande av svärfar som fyller 85 år. Hoppas att vädret visar sig från den bästa soliga sidan så att man vill vara ute. Igår var det ju såååå kvavt, 20 grader runt midnatt, fuktigt och tungt att andas. Konstigt att den kvällsvärmen som man saknat i år kommer i slutet av sommaren! Idag blir det till att lyssna på Sommar igen för en av författarna till boken Cirkeln och Eld ska prata. Det blir intressant att höra hennes tankar runt böckerna.

söndag 29 juli 2012

OS

Har sett en fantastisk OS-invigning i fredagskväll. Riktigt fin och spektakulär som visade hela Europas historia. Blev dock en sen kväll då det slutade först 1.45. Igår bar det så iväg till PDOL igen. Lyssnade på Joakim Thåström, han har väl aldrig varit någon favorit varken nu eller när han hade Imperiet. Han var spattig på scenen och kändes väldigt dyster och mörk. Men det konstigaste med det hela var hans kroppsspråk. Gick hem och dukade upp med goda korar och ostbricka, levande ljus, vin till mannen och så satt vi på balkongen och lyssnade på det duktiga Piteåbandet Ramblind Minds. Jättebra och skön musik! 23.34 började Timbuktu på stora scenen och vi gick dit och fick en fin stund. Tyvärr var det många fulla vandrande ungdomar som trängde sig framåt med stök och bök. Konserten var en riktig höjdare, tighta musiker och bra gung. Den här killen lyfter varje gång jag lyssnar på honom!

fredag 27 juli 2012

Fredag

Åkte in till stan och hämtade sonen sen åkte vi till Emil som fyller 4 år idag. Det är min systers yngste grabb som vi firar idag. Han var så rolig när han öppnade sitt första paket som bestod av 2 tröjor. Han visade sur min och sen så la han bort det innan han öppnat det klart! Gullunge! Sen kom det ett roligt paket också med såpbubblor och en insektsburk. Sonen och jag åt lunch i stan även denna dag. Satt på balkongen och åt samtidigt som Live@pdol pågick på scenen mitt framför oss! Var in på festivalen i går kväll och vi lyssnade på Soundtrack of our lives samt Movits som även detta år levererade en bra konsert! Hemma igen strax före halv 2.

torsdag 26 juli 2012

Festival

Vaknade kl 6 i morse av att festivalljud började att höras utanför. Då kom sopmaskinen och en traktor, vid 7 började de att dra soptunnor som skulle tömmas av sopbilen. Sen runt 9 så byggde någon ihop ett tält/försäljningsställe. Vid 10 började det att lukta matos. Så är det att vakna i ett festivalområde!

onsdag 25 juli 2012

Fest

Är inne i lägenheten och bakar lite matbröd. Trodde att jag skulle få en liten stund för mig själv här men sonen med vänner sitter och spelar runt köksbordet. Utanför han Piteå dansar och ler startat med kommersen. Alla mattält är på plats, likaså alla knallar och en himla massa människor som shoppar och äter. Trots att regnet strilar så är det knöktjockt. Här blir det vinjunta ikväll och vi har några hangarounds kvällen till ära så vi blir nog en 10 personer totalt. Blir så kul!

tisdag 24 juli 2012

Aj aj!

Idag när regnet kom så skulle jag rädda mina handdukar som hängde ute på tork. Då sprang jag med hela min kraft på en liten stubbe med ca 4 cm i diameter, jävlar vad ont det gjorde. Ett hål på ca 2 cm blev det under fotsulan och runtomkring är det gult och väldigt ömt. Ringde till vårdcentralen för att höra mig för om en stelkrampsspruta. Det var ingen fara enligt den jag pratade med. Hoppas bara att det läker snabbt och fint så att jag kan börja gå ordentligt.

måndag 23 juli 2012

Middag!

Eftersom det var lite halvmulet under förmiddagen så tog jag en snabb stadstur. De har precis börjat att stänga av stan, bygga tält och flytta bort saker inför Piteå dansar och ler som börjar på torsdag. För oss som bor mitt i smeten så betyder det här att vi har fri entré men även ljud och stök dygnet runt. Nu bor vi ju i stugan och väljer själva när vi ska delta men sonen hade jobbigt ifjol när han jobbade 8-17 under torsdag och fredag. Inte mycket sömn när det blir tyst runt 4 på morgonen. I år är han ledig och då behöver han ju inte tänka på det utan han kan sova länge om han vill.
Idag blev det middag i stugan bredvid med svärmor och svärfar tillsammans med sonen, svägerskan och svåger. Supermätt gick jag tillbaka till vår stuga runt 21.
Jag formligen älskar danska serier och Borgen är en serie som jag har följt ett bra tag.

söndag 22 juli 2012

TIllbaka!

Efter några intensiva dygn så har vi då landat i stugan igen! Skönt! Roligt med festligheter med bästa finaste vännerna men det är skönt att göra ingenting. Gårdagens båttur med tillhörande räkfrossa var en riktig höjdare, kan varmt rekommenderas till alla som gillar räkor. Fräscht, gott, bra tillbehör, fantastisk musik och trevlig stämning. Helt klart en kväll att minnas med glädje under de kommande kalla mörka vinterkvällarna. Jättebra av Anneli att dra med oss på det, tack tack!
Svägerskan och svåger är på väg uppåt och de ankommer till Piteå idag. Ska bli kul att träffa dem och det är väldigt sällan som det blir så intensivt som det har varit den här sommaren. Först var de hit när mannen fyllde 50, sen har vi varit ner ett par dagar till Liljeholmen, nu kommer dit till Piteå med bil, sen är det kusinträff i början av augusti då vi alla samlas i Kosta och som avslutning så fyller svärfar 85 år den 9:e augusti och då är det samling i Piteå igen! Härligt att få träffas och umgås!!
En bild från min första pion som har slagit ut så fint, synd att det inte är doftdator för då hade ni fått känna på något så underbart som en touch av vanilj. Idag är det så då ett är sedan de hemska skjutningarna i Norge. De omkomna har hedrats idag på TV och i kväll så ombeds man tända ett ljus. Jonas Gardell har skrivit så bra: Ett år sedan Utöya. Vi kan hedra de ungdomar som slaktades genom att bekämpa högerextremism och främlingsfientlighet var den än visar sig. Sörj nu, men sedan: gå med i ett demokratiskt parti, besök en moské, delta i en Prideparad, engagera dig i Amnesty, göm en flykting! Tänd gärna ett ljus men kom ihåg att när ljuset brunnit ut är det i oss själva som lågan måste brinna.

lördag 21 juli 2012

Räkfrossa!

Efter en kylig cykeltur var vi så hemma strax efter 00.30, då visade termometern 12 grader och mina tår och händer var rejält kalla. En trevlig kväll med goda rätter och spel som tyvärr jag och E förlorade med en ynka poäng för att vi inte hade koll på japanska maträtter. Illa!! :) Ikväll blir det samling i vår lägenhet för en liten drink innan vi ska äntra båten Laponia som ska ta oss ut i vår skärgård under 3 timmar där vi ska äta räkor. Det ska bli riktigt roligt. Det är ju trots allt en stor båt...jag är ju inte som gillar att vara på sjön men med den storleken på båt så ska jag nog fixa det.

fredag 20 juli 2012

Kantareller!

Idag har jag så äntligen hittat de första gula delikatesserna! De är fortfarande små och inte så många men goda!! Lämnade dem till svärmor och svärfar så får de smörsteka dem på smörstekt fralla. Vi ska ju som bekant bort på middag och då är det ju just att någon annan får njuta av dessa delikatesser. Dessutom är det ju dom som har visat mig kantarell ställena här runtomkring.

Fredag och snart helg!

Fredag för mig är ju ingen större skillnad än onsdag eller torsdag när man är ledig. Däremot för mannen som har jobbat sin första vecka så blir det ju skönt att ta helg. Vi ska till min morbror ikväll och där brukar det verkligen vara god mat, mycket surr och skratt samt en hel del spel av sällskapsspel. Väntar mig en rolig kväll. Om vädret håller sig på den här nivån med endast mulet så blir det till att cykla hem i sommarnatten. Igår mulnade det till under kvällen men inget regn men jag insåg att det har mörknat rejält ute redan nu. Usch då så snabbt den här sommaren var över....lite är det ju kvar men man får vara glad för det som har varit! Sonen var hit på middag igår så det blev grillat igen och det var gott även denna gång! Tänk att man aldrig blir less på den maträtten! ;)

torsdag 19 juli 2012

Stadstur!

Åkte in till Piteå för att fixa lite ärenden, hamnade i lägenheten och jag röjde undan en hel del där. Varför ställer man saker på en diskbänk men inte stoppar in det i maskinen? Det är en fråga som jag ofta ställer mig när det gäller sonen. Gör man det på en gång så blir det ju aldrig några högar av disk.... Att dessutom i den här värmen lägga gamla Max påsar och annat typ Risifrutti i en papperskorg i sitt rum är ju rent äckligt. Det börjar nämligen att lukta matos och sopor! Rensade som sagt undan och plockade ut ganska så mycket sopor. Sen gick jag på REA men det blev billigt värre för jag hittade inget som jag behövde. Åkte sen till Sinnenas Ateljé där jag inhandlade en smides spalje. Riktigt fin till min ranka som jag köpte på växtmarknaden. Solen skiner lite lätt idag men de visar sämre väder så nu är det bara att njuta av det sista.

onsdag 18 juli 2012

Värme!

Skönt att värmen fortfarande finns här hos oss. Tyvärr så har molnen dominerat idag men när solen visar sig så är det verkligen stekhett, ingen vind alls! Helt underbart. I kväll ska vi äta surströmming med min mamma och hennes sambo. Jag har en gammal burk liggandes och den har blivit helt rund av trycket sen har jag köpt en fjolårsburk också. Mums så gott! Jag tror mig höra åskan på avstånd, hoppas verkligen den håller sig där för jag gillar inte åska!

tisdag 17 juli 2012

Födelsedag!

Idag så är det min födelsedag, en sådan som kommer att gå ganska så omärkt förbi eftersom jag fyller ojämnt. Får vänta några år på den stora festen! Har haft besök och uppvaktning av släkten, familjen och vänner. En strålande bra dag och då menar jag inte bara solen som har visat sin bästa sida idag, dessutom har vindarna varit jättebra så det har varit 25 grader här.
Det bästa med hela dagen är att jag har varit ut och målat garaget klart!! Jippie det betyder nämligen att vi är färdiga med målningan! Tjoho så himla skönt. Dagen har avslutats med en fantastisk fin kväll, helt lugn med otroligt vackra färger i pastell.

söndag 15 juli 2012

Sista semesterdagen!

Mannens semester går mot sitt slut och i morgon börjar han att jobba. Idag har han målat garaget och nu är det endast en vägg kvar. Han har isolerat väggar och städat och tömt boden. En bra dag. Jag har tvättat sängkläder, krattat lite, varit på växtmarknad på Framnäs, planterat, varit och färgat hårrötterna samt lagat middag. Vi jobbar vissa dagar på olika sätt men alla arbeten är viktiga på sitt sätt! Totalt har vi ju fått en hel massa gjort och det känns bra. En fin dag har det även varit vädermässigt och en fantstisk kväll nu när det har mojnat.

lördag 14 juli 2012

Lördag

I det ostadiga tecknets väder har det varit idag. Vi har målat och då plötsligt så började det att regna. Hoppas verkligen att det vi har målat inte har blivit förstört av regnet. Träden har också kommit ner i jorden och gräsmattan har fått sin gödsel. Jag gick omkring med gödeslvagnen mitt i åskovädret som svepte förbi ute till havs. Usch säger jag bara eftersom jag är så åskrädd. Nu skiner solen igen och sonen har varit hit och ätit grillat, gott som vanligt!

fredag 13 juli 2012

Fredag 13:e

Otursfredag det tror jag inte på alls, förutom det året för väldigt länge sedan när mannen krockade vår bil så att det knappt blev lönt att repa den. Alla övriga år har den här dagen flutit förbi ganska så obemärkt! Det blev en tur till soptippen med riset från häggen som sågades ner igår! Blött och smutsigt var riset eftersom regnet formligen har öst ner i natt! Har vaknat ett antal gånger av det hårda piskandet mot rutan och plåttaket. Skönt att man har tak över huvudet i alla fall. Just nu ser det ut som att det ljusnar ute från öster, håller tummarna för att jag har rätt och att det slutar att regna.

torsdag 12 juli 2012

Arbetsdag!

Har haft en riktig arbetsdag idag. Vännen U var hit med traktor och han fixade en hel del på tomten. Vi tog bort en gammal hägg som var sjuk och i dåligt skick. De flesta plantor av hansarosorna åkte också all världens väg. Han grävd ut runt garaget och fixade till lutning. Som avslutning så fixade han infarten så att svärföräldrarna har fått tillbaka sin parkeringsplats. Jag har dragit ris till släpet som ska till soptippen i morgon. Har dessutom varit och köpt 2 träd för att återställa tomten så att det ska bli fint igen.

onsdag 11 juli 2012

En riktig dålig dag och då menar jag min nacke och mitt axelparti som helt har gett upp! Inte kul just nu när mitt jobb verkligen behövs. Nu går jag på tabletter då jag har ont och en blixtrande huvudvärk dessutom. Har gjort lite ärenden i stan under förmiddagen, eller mannen har gjort ärenden och jag har åkt bil. For till vännerna som bygger nytt på Solberga vid Vitsand. Idag grävde de ner avloppsrör så det återstår en hel del jobb för dem. Mannen målar vidare nu under kvällen när solen också har tittat fram i övrigt har det varit en molnig dag men utan regn.

tisdag 10 juli 2012

Tisdag

En riktigt händelselös vecka eftersom det enda vi gör är att måla, måla och måla. Att vi dessutom tycker att det är jätte tråkigt bidrar ju inte till att det känna som något att skriva om. I går strålade solen från en klarblå himmel och det var väldigt varmt och skönt. Idag är det mulet men det är bara att ta tag i penseln igen och fortsätta.

söndag 8 juli 2012

Fest och fest!

Nu har vi ätit och druckigt i dagarna 2. Först hos mamma i fredags och när vi skulle sova i stan så kan jag lova att natten till lördag var det inte någon lång blund man fick. Jädrar vilket liv, live uppträdande på statts veranda, bilar som spann med däcken och en hel del skrikande överförfriskade personer! Fy så jobbigt. Tur att jag har ett annat boende under sommaren annars hade det inte funkat. I går var vi så bjudna till goda vänner på Fårön på sommarfest. Vi var 12 stycken glada som började med att välja kvällens utstyrsel forma av brillor och huvudbonad. God mat och rolig lek och en himla massa massa surr. Jag cyklade hemåt strax före ett och mannen kom hem runt 3.

fredag 6 juli 2012

Varmt!

En riktig skön och varm dag. Molnen dominerar på himlen men vad gör det när det är 23 grader! Jag har gjort illa ryggen men en sträckning som jag fick när jag hjälpte till att bära gipsskivor in i garaget. Höll på att tappa en skiva och knixade till lite för mycket för mitt eget bästa. Aj aj, nu vilar jag och äter smärtstillande. Ska till mamma i kväll och grilla oxfilé. Sover i stan i kväll så kan vi ju passa på att kolla in stadslivet, det är dragracing så det lär inte bli någon tyst natt!

torsdag 5 juli 2012

Målningen fortskrider

Tänk att man kan jobba så mycket när man är ledig!! Så är det minsann när man hittar på en massa saker. Bara att ta tag i penseln igen och ge sig på brädorna. Mannen åkte till stan för att införskaffa mer färg till projektet som kallas garage½

onsdag 4 juli 2012

Stan

Bakade en rabarber kaka i morse och det är ett superrecept som är så lätt att baka. Här kommer länken: http://evasbakeacake.blogg.se/2011/may/rabarberblondie-superenkel.html Har åkt in till stan för att handla mat samt ett besök på apoteket. Sen hem igen för att måla brädor. Lika trist idag men nu är de flesta målade ett varv i alla fall. Vi har ätit supergod caesarsallad till middag! En riktig sommar höjdare som ligger som topp ett på vår lista över lätt mat.

tisdag 3 juli 2012

Tisdag

En riktigt fin sommardag med sooool! Så fantastiskt skönt, bra vindar och varmt dessutom. Jag vet att jag pratar mycket om vädret men för mig är det viktigt att det känns att det är sommar. Har uppvaktat mammas sambo. Arbetskväll vid tennisbanan. Jag var dock hemma och målade underspiknings brädor. Inte kul men helt nödvändigt eftersom de snart ska spikas upp.

måndag 2 juli 2012

Haparanda

Idag bar det så av till Haparanda för ett besök på Ikea. Jag kan lova att det var fler än min svärmor och jag som tyckte att det var en helt fantastiskt bra dag för shopping. Det var massor med folk där som stressade runt. Vi var på plats strax efter 10 och åkte därifrån kl 13. Bra jobbat! Besökte aven outleten från Iittala. Där köpte jag kaffemuggar.

söndag 1 juli 2012

Juli

Då skriver vi juli i almanackan och vi går in i sommarmånad nummer 2. Den första månaden av sommaren har inte varit bra alls! Riktigt kallt, regnigt och uselt väder. Håller tummarna för att den här månaden ska bli bättre. Sonens vänner från Stockholm har åkt hem idag så nu får han städa upp lägenheten igen! Jag har hälsat på morfar och idag var han på väldigt gott humör. Sonen har varit hit och ätit och idag fick han en av sina favoriter, nämligen taco. Vi har under hans uppväxt i princip ätit taco varje fredag. Jag och mannen har inte alltid jublat men vi har stått ut, idag kan jag dock uppskatta rätten igen!