söndag 22 oktober 2017

Orättvist

En otroligt vacker, frostig morgon i oktober fick jag ett sånt besked som man aldrig vill få. En olycka har skett med två av våra vänner och en av dem har omkommit i en drunkningsolycka. Dessa två goda vänner brukar en gång per höst åka i väg till Lindås i Östra Kikkejaur för att fiska, umgås och må gott! Det har de gjort i många år och i går kväll så gick allt så fel. En isfläck i båten ställde allt på ända och olyckan var framme och de hamnade i det kalla vattnet. Trots flytväst och att det endast var 30 meter till land så hann kylan göra att den ena inte klarade sig. Jag känner mig så ledsen när jag tänker på det.

Daniel var en av de klokaste människor som jag känt. En person som man kunde prata med om allt. Han var duktig på att lyssna och om man hade frågor så hade han inte alltid ett svar men ett tips på ett verktyg så att man själv fick jobba och tänka ut svaret. En medmänniska som gjorde oss andra bättre i denna värld. En god vän som var duktig på motorer, älskade att åka till Gautosjö för att mysa med familjen, köra skoter och att bara vara, fin pappa och en fantastisk man. Det var inte för så länge sedan jag satt i deras kök och åt tårta för att fira deras 20-åriga bröllopsdag där jag hade förmånen att vara en av värdarna. Han brydde sig om de sina och när han i somras fyllde 50 så åkte han till Amsterdam för att se U2. Daniel och Annica njöt av varandras sällskap och ville dela med sig av sina upplevelser till varandra.
Så många roliga stunder vi upplevt tillsammans,Tänker att Daniel fick en ventil i att umgås med sina vänner, han hade ett krävande arbete med att hjälpa andra och med hans nära och kära fick han
bara vara.  Du saknas oss Daniel!

Inga kommentarer: