torsdag 31 december 2009




Gott Nytt År på er alla från mig!


Vår nyårsafton firas med goda vänner, mat, dryck och spel i lugn och ro. Vi hinner skjuta en rakettårta också när det nya 2010 kommit.


Har varit en sväng till kyrkogården och skottat och tänt ljus hos mormor o pappa. Det kändes kyligt ute då vinden låg på, trots att termometern endast visat -9 så känns det riktigt kallt.

tisdag 29 december 2009


I går var vi på bio och såg den nyaste Göta Kanal 3 filmen. Riktigt bra tycker jag med tanke på att filmuppföljare brukar tendera att bli sämre och sämre desto fler filmer som kommer i samma genre.

Idag har jag migrän, det är inte kul. Humöret åker ner i botten av det dunkande som finns inne i knoppen.

Nu ska det summeras, året 2009 alltså men man kan ju även summera första 10-talet på 2000. Jag nöjer mig med 2009 för mig har det sämsta varit att mormor har gått bort och det bästa att sonen har klarat körkortet. En härlig känsla! I övrigt har det väl varit ett helt ok år, för mig som inte gillar nyårsafton när allt ska summeras. Vet inte varför jag har en konstig känsla inför alla nyår...de flesta åren är väl bra på något sätt men visst finns det dagar som inte är bra men jag är oftast nöjd över mina år.

lördag 26 december 2009


Sista dagen av julens dagar, annandagen och nu är det läge för att slappa. Mannen har åkt till stugan för att skotta lite med slungan för att sonen ska låna TV´n från stugan. Hans egen var tydligen för gammal för att få den perfekt bilden när han nu har fått en PS3.
Igår var vi hos mamma och åt tillsammans med morfar och syster med familj. Mycker gott och dessutom skönt att slippa dona med mat under en dag. Vi såg en bra film igår som heter The reader, en ganska så sorglig historia men en väldigt fin och välgjord film.
Ska ta mig en promenad i det kyliga vädret, -16 och det faller kallsnö från himlen.

fredag 25 december 2009

Juldagsmorgon


Har haft en alldeles fantastiskt skön julafton. Mamma med sambo, svärföräldrar och vi var på plats. Vi blev 7 st i år som åt oss pr och då oppmätta, inväntade tomten som kom med en massa roliga julklappsrim till klapparna. Paketöppningen känns lite kaosartad trots att vi bara är vuxnapersoner.

Under kvällen hade det blivit kallt så när gästerna åkte hem kl 23.00 så var det -18 grader men fantastiskt vackert.

Nu har lugnet lagt sig och juldagsmorgonen har startat. Morgonrock och tofflor på för nu ska mysas. Har ätit ännu ett julbord och jag blir ju aldrig less på julmaten utan jag äter med god aptit. Nuför tiden så äter jag allra helst av fisken så det tenderar att bli mer och mer fisk på julbordet.

Nu en familjefilm, promenad och sen blir det middag hos mamma kl 16.00 och då blir det full rulle med hennes 2 småknattar.

God fortsättning på er alla!

söndag 20 december 2009


Nu är det äntligen fjärde advent och nu skulle jag gärna stoppa upp tiden lite så att alla människor skulle hinna njuta av den sköna och lugna adventstiden. Nu är det så många som stressar runt och jagar efter den perfekta julklappen och den perfekta julaftonen. Tänk vad skönt om folk kunde ta det lugnt och planera sina göromål för att kunna njuta också.
Sonen har kommit hem från Stockholm och han är supernöjd med sin vistelse. Han har blivit firad i efterskott eftersom han har fyllt 18 för några månader sedan. Sen har de hunnit med stan och det var ingen lek 5 dagar innan julafton. NK var ett alldeles fullproppat varuhus. Eddie Izzard var visst superrolig de satt och vred sig på sina platser. Flyget lyfte mot Luleå på utsatt tid, sammanfattning...en perfekt resa!
Har varit en sväng på stan idag och det var inte massor med folk utan helt perfekt! Söndagar är de bästa dagarna för julklappsinköp i Piteå. Mannen har gravat lax hos svärmor och jag ska precis koka lagen till inlagssill. Nu har julstöket börjat, härligt!

lördag 19 december 2009


Sonen har åkt till Stockholm för att lyssna och se Edddie Izzard. Han bor hos sin faster och det är ju jättekul att de hinner träffas och surra. Det blir en snabbresa den här gången då flyget går norrut i morgon igen.

Jag har jobbat min sista dag för det här året och nu har jag jullov, så fantastiskt skönt. Jag ska slappa (det gör jag nu när jag sitter i morgonrock och ser skidskytte), sova länge, promenera, göra det jag vill, läsa och kolla på film.

Granen är klädd och i år hade vi en larv på 4 cm, lurvig sak som kröp iväg på golvet. Granen är i alla fall vacker och ståtlig i år. Det är ju alltid lika spännande när man sprättar upp nätet för att se hur årets exemplar ser ut.

måndag 14 december 2009

3:dje advent

I går var det så tredje advent och just nu skulle jag vilja stoppa tiden ett par veckor så att adventstiden blev lite längre. Snart är det här myset över för i år och vi går vidare i den här mörka tiden.
Vi hade juljunta i går och jag kom dit lite senare pågrund av att jag var och lyssnade på Hortlaxmanskör i kyrkan. I år hade de även en lucia som skred in och sjöng en solosång, så vackert så!
Jag har endast 4 dagar kvar att jobba innan jag får jullov! Så himla skönt, jag är trött och sliten just nu men så känns det ju varje år vid den här tiden.
Mannen har jobbat klart på sitt extraarbete som han har haft i 2 vecko så nu är han hemma igen, inte kul för honom. Hoppas på någor nytt snart för det tär att gå hemma.

söndag 6 december 2009

2:a advent


Vi har varit på en julkonsert med Anna-Lotta Larsson, Göran Fristorp och Andreas Landegren. Dessutom var det en ihopsatt kör från Piteå, det var en finstämd skonsert med många jullåtar. Väldigt vackert och fin stämning.
Senare under kvällen kom våra vänner förbi och vi glöggade och det var så gott så!
Jag har tyvärr fått ont i axlarna och det är inte kul men......försöker kurera mig så gott det går. Varje gång det här händer så tänker jag på att träna men det är ju inte just nu man ska göra det utan hela tiden. Träning gör ju att jag inte har ont men tänk vad de flesta av oss är lata och väljer annat framför träning.
Tänd 2 ljus idag och njut av adventstiden!