Hade turen att hitta en del kantareller igår när jag var i skogen. Mannen smörstekte dessa samt fralla som vi proppade i oss till lunch.
Kl 17.00 var det så dax för 50-årsfest. Vi var 12 personer och C o H såg till att vi alla var mätta. K har ju jobbat på Bryggargatan så duktningen var lånad därifrån, Vilken Mat!
-skogssvampsoppa som aptitretare.
-röktlax, inlagd lök, rödbetor, fänkål på en spegel av dillpuré.
-oxfilé med vinsås på en bädd av skogssvamp, palsternackspuré med smörslungad potatis.
-laktitsbrulee med citronsirap, cest från citron samt laktitscrunch med vaniljglass.
Till detta serverades anpassade viner, Fantastikt gott!
Var hemma proppmätt runt 2, då var det endast 6 grader ute så nu är hösten här på riktigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar